SIGURNO U PROMETU Ekipno najbolji „Nazori“, a pojedinačno Martina Sabo, Andrea Kovač, Matej Raptavi i Nikola Kucljak

Danas (petak) je u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u organizaciji Hrvatskog Autokluba Virovitica i Policijske uprave Virovitičko-podravske županije održano Županijsko natjecanje Sigurno u prometu.

– Cilj natjecanja, koje se provodi 27. godinu zaredom, je pružanje temeljnih znanja učenicima o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te bolje svladavanje vještine vožnje biciklom – objasnio je Robert Valenteković, tajnik Hrvatskog Autokluba Virovitica.

IMG 4239 Custom

Natjecanje je s par riječi otvorio ravnatelj škole Ivica Tomljanović te su učenike s riječima ohrabrenja pozdravili županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, Robert Valenteković, tajnik Hrvatskog Autokluba Virovitica, i djelatnica za prometnu preventive PU VPŽ Anita Relić koja je natjecateljima podijelila reflektirajuće narukvice za sudjelovanje u prometu.

– Od vas očekujem da svoje prijatelje u razredu i školi malo podučite kako se ponašati u prometu kada se vozi na biciklu kako ne bi nastradali – obratila se Anita Relić učenicima koji su za odgovor potvrdno kimali glavama.

IMG 4242 Custom

Ove godine je u natjecanju, koje je podijeljeno u teorijski i praktični dio, sudjelovalo 32 učenika iz osam osnovnih škola sa područja županije. Teorijski dio obuhvaćao je rad na računalu, to jest provjeru znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, a praktični dio upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju. Škole koje su se natjecale su Osnovna škola Vladimira Nazora iz Virovitice, Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Gornje Bazje, Osnovna škola Gradina iz Gradine, Osnovna škola Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca te Osnovna škola Davorina Trstenjaka iz Čađavice. Događaj su posjetili i na biciklima se provozali i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

IMG 4302 Custom

Učenici s najboljim rezultatima predstavljat će Virovitičko-podravsku županiju na državnom natjecanju u Zadru od 21. do 24. svibnja koje organizira Hrvatski Autoklub.

Ekipno prvo mjesto osvojila je osnovna škola Vladimira Nazora iz Virovitice, a u Zadar putuju dvije učenice i dva učenika koji su pojedinačno osvojili prvo i drugo mjesto, odnosno Martina Sabo i Andrea Kovač iz Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica te Matej Raptavi iz Osnovne škole Augusta Cesarca Špišić Bukovica i Nikola Kucljak iz Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica. Pobjednicima su uručeni trofeji i nagrade koje im je osigurao MUP. (www.icv.hr, ea, Foto: E. Aragović)

[g-gallery gid=”525392″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content