Skupština Matice umirovljeničkih udruga VPŽ: Osnutak KUD-a i projekt “Pridruži se – Aktivni u mirovini”

Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije održala je svoju redovnu izvještajnu skupštinu u Mjesnom domu u Turanovcu. Domaćin skupštine bila je Udruga umirovljenika općine Lukač.

Predsjednik Matice Stjepan Virag podnio je izvješće o radu. U protekloj godini uz skromna sredstva organizirani su susreti umirovljenika Virovitičko-podravske županije, uz koje su po prvi puta organizirani sportski susreti umirovljenika. Ovogodišnji susreti su organizirani na prostoru Viroexpa. Organizirano je i druženje povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

IMG 7873 Custom

U planu rada za ovu godinu, uz dosadašnje aktivnosti predviđeno je jedno druženje umirovljenika tijekom ljeta. Financijsko izvješće za 2018. godinu i financijski plan za ovu godinu iznio je tajnik i blagajnik Antun Han. Podneseno je i izvješće Nadzornog odbora. Sva izvješća i planovi su usvojeni jednoglasno. Na prijedlog predsjednika Stjepana Viraga donesena je odluka o osnutku Kulturno umjetničkog društva Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije

Željka Grahovac, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i ravnateljica Crvenog križa Virovitičko-podravske županije sa suradnicom Lidijom Sabo predstavila je projekt “Pridruži se – Aktivni u mirovini”, koji je dio europskog socijalnog fonda. Putem ministarstva rada i mirovinskog sustava virovitički Crveni križ će aplicirati na spomenuti projekt.

IMG 7883 Custom

U prvom koraku žele uključiti umirovljeničke udruge u Virovitici i pet susjednih općina, a u konačnici sve umirovljeničke udruge s prostora Virovitičko-podravske županije. Cilj projekta je uključivanje umirovljenika u čitav niz obrazovnih, sportskih, kulturnih i turističkih aktivnosti. Minimalni broj uključenih u program mora biti veći od 250, a trebalo bi biti stotinjak aktivnosti godišnje. Skup je pozdravio Josip Kučan, zamjenik načelnika općine Lukač. Nakon radnog dijela nastavljeno je druženje uz večeru i ples.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”529688″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content