Slatinska Udruga Ličana ”Vila Velebita” Ličkom večeri proslavila 10. rođendan

Udruga Ličana ”Vila Velebita” okuplja Ličane s područja grada Slatine, a postoji i radi već deset godina. Upravo je ta okrugla obljetnica jučer (subota) proslavljena u restoranu Giovanni u Slatini, tradicionalnom zabavom ”Lička večer”. Na samom početku ”Ličke večeri”, sve je prisutne pozdravio predsjednik Udruge Željko Šnjarić.

– Ove godine obilježavamo deset godina. U ovom istom objektu, na inicijativu Tomislava Vukelića, održana je osnivačka skupština Udruge i ovim putem pozdravljam prvog našeg predsjednika Đuru Matovinu. Osnovni prioriteti i ciljevi Udruge zacrtani su Statutom, a prije svega to je okupljanje građana Slatine porijeklom iz ličkog kraja i onih koji su na neki način vezani uz Liku a svojim radom žele održati i unapređivati tradiciju i kulturne veze s Likom – rekao je u pozdravnom govoru predsjednik Udruge Ž. Šnjarić.

IMG 2759

Nakon predsjednika Šnjarića, nazočnima su se obratili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Obojica su se složila da je rad ove Udruga za sve pohvale te članovima čestitali deseti rođendan istaknuvši kako će Udruga Ličana ”Vila Velebita” Slatina imati njihovu podršku i ubuduće.

– Drage Ličanke, dragi Ličani i svi prijatelji Like zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u svije osobno i u ime Virovitičko-podravske županije. Drago mi je vidjeti da je i ove godine, na vašu desetu obljetnicu, ova sala popunjena do zadnjeg mjesta, što je svakako dokaz da je lička zajednica mnogobrojna u ovome kraju, da su Ličani već dugi niz godina prisutni ovdje i da su sa svojim radom obogatili, kako grad Slatinu tako i cijelu Virovitičko-podravsku županiju – istaknu je župan I. Andrović.

IMG 2693

Nakon obraćanja uzvanika, uslijedila je svečana večera uz neizostavnu ličku janjetinu, a potom zabava uz taktove Tamburaškog sastava Fantasia do dolaska glavne zvijezde večeri, Krunoslava Kiće Slabinca koji je svojim pjesmama razgalio srca svih prisutnih. Pjevalo se i plesalo sve do aukcije koju je organizirao domaćin, a sva prikupljena financijska sredstva od prodaje ponuđenih slika, potpisanih dresova Dinama i Hajduka od strane igrača, te boca prvog hrvatskog pjenušca ”Slatinski biser” s potpisima virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bit će preusmjerena za odlazak djece sa slatinskog područja na more, koja do sada na more nisu mogla otići. Odlazak djece na more Udruga Ličana će organizirati u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Slatina.

IMG 2697

Ovoj, desetoj ”Ličkoj večeri”, između ostalih, nazočili su već spomenuti uvaženi gosti virovitičko-podravski župan Igor Andrović i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak, slatinski župnici Nikola Jušić i Dragan Hrgić, te članovi prijateljskih udruga Ličana ”Gacka” iz Bizovca, ”Vila Velebita” iz Belišća, ”Vila mudrosti” iz Slavonskog Broda i ”Vila Velebita” iz Virovitice. (www.icv.hr, adf, foto D. Fišli)

[g-gallery gid=”528273″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content