U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica predstavljen roman “Krletka od mora” autora Dinka Mihovilovića

Danas (četvrtak) je u intimnoj atmosferi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano predstavljanje romana “Krletka od mora”, zagrebačkog autora Dinka Mihovilovića.

-Nostalgija je kao i potraga za istinom, bolest mladosti. Roman Dinka Mihovilovića govori o pustolovnom putovanju mladog čovjeka koji se želi izliječiti od obje – u filmskoj avanturi, kroz egzotične krajeve, u fantastičnom obratu rješava tajnu svojeg djetinjstva i nalazi svoj životni put – riječi su s kojima je književnik i dugogodišnji publicist Boris Beck opisao prvijenac cijenjenog zagrebačkog intelektualca koji je dva tjedna nakon prošlogodišnje promocije postao jedna od najprodavanijih knjiga zagebačke izdavačke kuće Beletra.

IMG 3751 Custom

Posjetiteljima je autora romana predstavila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Višnja Romaj te dala svoj kratki osvrt na djelo. Kroz razgovor s Marinom Mađarević, D. Mihovilović otkrio je kako je kao srednjoškolac želio postati novi Tolkien, da godišnje pročita između 50 i 100 knjiga te kako inspiraciju za pisanje pronalazi u svakodnevnim i neočekivanim stvarima poput derutnog stana u kojemu je živio.

U Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica je na predstavljanje došao posredstvom Sandre Pocrnić Mlakar, direktorice i urednice izdavačke kuće Beletra koja je rodom iz Virovitice te koja je okupljenima otkrila kako u Internet sferi blogova vlada oduševljenje romanom Krletka od mora jer se blogeri, koji su većinom mlađa populacija, mogu povezati s autorom zbog male, ako ikakve, razlike u godinama.

IMG 3733 Custom

– Bili smo prošli mjesec u mom naselju u Novom Zagrebu, Sloboštini, te sam očekivao da će virovitička knjižnica biti te veličine, ali ovo je stvarno impresivno – kroz smijeh govori autor te ističe kako ne voli pričati o svojoj knjizi, više voli da to odradi netko drugi no ipak je popustio – knjiga je magijski realizam, široko rečeno, djelomično je pustolovni roman a djelomično introspektivni roman o jednom mladiću iz Zagreba koji je na pragu 30-ih godina i odlučuje si promijeniti život, ima autobiografske crtice iz mog djetinjstva, ali sve ostalo je izmišljena priča – zaključuje D. Mihovilović.

Roman prvijenac ovog perspektivnog mladog autora biti će dostupan za posudbu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

(www.icv.hr, ea, foto: E. Aragović)

[g-gallery gid=”529615″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content