U virovitičkoj knjižnici otvorena izložba Dragutina Dečaka “Čarobni svijet imaginarnog”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvorena je izložba virovitičkog slikara Dragutina Dečaka pod nazivom “Čarobni svijet imaginarnog”. Ovo je četvrti put da Virovitičani imaju priliku uživati u njegovim djelima, a iza Dečaka je 29 godina stvaralaštva. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, a predstavili su ju sam autor, ravnateljica virovitičke knjižnice Višnja Romaj i voditeljica Odjela za odrasle Nela Krznarić.

IMG 20190503 185948

Prema riječima Borisa Žuže, profesora i likovnog umjetnika, ovaj tematski ciklus nastao je poticajnošću svijeta nadrealnog, fantastičnog, simboličnog, snovitog i imaginarnog.

– Na izloženim umjetničkim djelima primjetno je da moć umjetnikove imaginacije ustrajno istražuje nove zamišljene slikovne kompozicije. Autor u svojim irealnim, slikovnim scenama upućuje na činjenicu da originalnost izražajnih mogućnosti nadilazi uobičajenu reprodukciju stvarnosti. Dijelom apsurdnost životne egzistencije postaje izvorište iz kojeg umjetnik crpi poticajnost za ostvarenje tematskog sadržaja nastalih slika – ističe Boris Žuža.

Svečanost otvorenja glazbom je uveličala i Naomi Toth, profesorica flaute iz Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”525496″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content