Virovitičani već tradicionalno istrčali trku Wings for life u Zadru

Ove godine, po šesti puta, organizirana je humanitarna utrka Wings for Life World Run. U isto vrijeme, po hrvatskom vremenu u 13 sati, trkači su startali u cijelom svijetu. Trideset minuta nakon trkača starta presretačko vozilo, koje ide za trkačima. Kada vozilo sustigne trkača za njega je završena utrka. Trkač kojega posljednjeg u svijetu sustigne presretačko vozilo, globalni je pobjednik.

59605937 321476878539926 914834098541821952 n
Foto: Facebook, Vlatka Lovrenc-Poljanac

Glavni cilj utrke je skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka. Tako je sav novac prikupljen od kotizacija za utrku i prodaje suvenira namijenjen tom cilju.

U Zadru su ove godine među devet tisuća trkača bili i Virovitičani, trčali su Christian Hrvoić, Renata Hrvoić, obitelj Keserica, Sven Balint, Jasna Resler, Zdenko Resler, Danijel Bresćanski, Vlatka Lovrenc-Poljanac, Sebastian Leci, Dino, Deni i Monika Pavoković, Jelena Markotić. Uz Virovitičane, na utrci su sudjelovali i Rušanci Mateo i Jadran Jugovic i Danijel Ivsic. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content