Slušanost Radija Virovitice – 2015. godina

Prema najnovijem istraživanju slušanosti radijskog programa u posljednjem kvartalu ove godine, koje je provela ugledna nezavisna agencija DE FACTO iz Zagreba, županijska radio stanica Virovitica je i nadalje uvjerljivo najslušanija radijska postaja u Virovitici i na prostorima Virovitičko-podravske županije. Na prostorima grada Virovitice naš program svakodnevno prosječno sluša 10.500 slušatelja, odnosno 54,4 posto, dok je na drugom mjestu Gradski radio Virovitica sa 26,4 posto.

slusanost-vpzNa prostorima Virovitičko-podravske županije – Radio Virovitica bilježi još uvjerljivije rezultate od 46.614 slušatelja, odnosno 58,7 posto. Na drugom mjestu je Radio Slatina, a dalje slijede Pitomi radio, Narodni radio, Radio Orahovica…

Radio Virovitica, jedina je radijska postaja iz naše županije, koja ima svakodnevno i više tisuća stalnih slušatelja i u susjednim županijama – Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Osječko-baranjskoj i Požeškoj županiji.

Prema najnovijem istraživanju slušanosti u Hrvatskoj na prvom je mjesto Narodni radio s nacionalnom koncesijom, dok je u konkurenciji 159 radio stanica, županijska radio stanica Virovitica na visokom 44. mjestu, jer je svakodnevno sluša više od 52.000 slušatelja. Od ostalih radio stanica u našoj županiji, na hrvatskoj top listi slušanosti – Radio Slatina je na 87. mjestu, Pitomi radio na 93., Radio Orahovica je na 126., a Gradski radio iz Virovitice na 130 mjestu. (www.icv.hr, tm)

slusanost-vtc