Slatina bolja od Virovitice, ”Lavice” od Broda

Rukomet: Slatina svladala Viro Viroviticu 26:23

Zanimljiv dvoboj odigran je i u pristojno ispunjenoj Sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici, gdje su u dvoboju 9. kola II. HRL sjever, rukometaši Slatine svladali Viro Viroviticu 26:23 (13:10). Slatinčani su bolje odigrali cijeli dvoboj, dok se je Viro Virovitica počela vraćati u posljednjih 15 minuta, no nepotrebni crveni karton Nikole Gregurića, te revoltirani izlazak iz igre kapetana, vratara Petra Galetića, samo su ubrzali trijumf Slatine u čijim redovima je Matej Medved zabio 7 golova, a Ivan Berkec i Nikola Janečić su se pridodali sa 5. Kod Virovitičana, Alen Berda je zabio5, a po četiri puta su se u listu strijelaca upisali Dubravko Benko i Matej Paljar. U idućem kolu Viro Virovitica dočekuje Garešnicu, a Slatina na svom parketu igra protiv Borova.

“Lavice“ svladale Brod, Pitomači bod

Oni koji su bili prvih 20. minuta na dvoboju 7. kola II. HRL sjever u Pitomači, teško se moglo „objasniti“ što se to dogodilo u Sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića u Pitomači. Tada su Pitomačanke gubile 11:5… Bilo je i gore. Imao je Zrinski iz Čakovca i +8 (20:12), no u toj drugoj dionici, sve se preokrenulo i Pitomačanke su na kraju uzele bod favoriziranom Zrinskom. Završilo je 27:27. Šandor je ponovno bila najbolja. Zabila je 11 komada, dok je Ines Kožarić dodala 6… U Virovitici, u dvoboju TVIN-Virovitice i Broda nije bilo toliko neizvjesnosti. Istina, pred kraj prvog poluvremena, gošće su došle do 14:14, ali brzo su primile tri gola i na odmor se otišlo sa 17:14 vodstvom „lavica“. U nastavku je to bila kanonada domaćih u kojoj su prednjačila krila. Nataša Miočinović je zabila 11, a Kristina Smiljčić 9 u konačnoj pobjedi 34:22. U ovom dvoboju nisu nastupile ozljeđene Margareta Krušelj (gležanj) te Tamara Štefanec (rame), dok je Kristiana Zečević, pred kraj prvog poluvremena iznesena s parketa zbog ozljede lijevog koljena. U idućem kolu, TVIN-Virovitica dočekuje Pan Đakovo, dok Pitomača putuje u Ivanec.

Poraz rukoetašica Slatine i Pitomače II

U posljednjem kolu Međužupanijske rukometne lige za žene rukometašice Slatine gostovale su u Đurđevcu kod ŽRK Kalinovac te zabilježile poraz 19:16. Slatina je na gostovanje došla značajno oslabljena prvenstve zbog ozljede ponajbolje igraćice Benčine, tako su u redovima Slatine nastupile čak tri igraćice 2000. godište. Na poluvremenu su gubile 11:5, no do kraja su uspjele smanjiti razliku na svega tri gola. Za Slatinu su igrale Bilić, Hudoletnjak 4, Sekić 3, Tokić, Domić, Potočki 1, Mavrović 2, Jurčević, Šantić 5, Dudović, Ašpan 1 i Lončar. Rukometašice Pitomače II gostovale su u Bjelovaru gdje su poražene od RŠD Bjelovara 36:25. Na poluvremenu su gubile 19:11. Za Pitomaču II igrale su: Rajnović, Magić, Pavlović 3, Ferić 9, Čurić 3, Međurečan, Ravlić, A. Bartolić, Bedeković 2, Markovinović, D. Petković 5, Kodžaga, Sel 3. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[nggallery id=393]

[nggallery id=392]