Slavin ponovo nakon dvije godine pauze

Obrtnička zadruga Slavonija Orahovica i Grad Orahovica postigli su dogovor o zajedničkoj suradnji i organizaciji međunarodnog sajma Slavin u Orahovici:
-Na osnovu obavljenog razgovora u upoznavanja čelnika grada s projektom Slavin, ostvarili smo poslovnu suradnju s gradom na obostrano zadovoljstvo i Slavin će od ožujka iduće godine ponovo krasiti Orahovoicu. Tvrtka Slavonija je od 1994. do 2010., dakle punih 17 godina organizirala u Orahovici Međunarodni sajam Slavin, sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva koji je bio začetnik sajmova u našoj županiji i dobio reputaciju jednog od najcjenjenijih specijaliziranih sajmova u republici Hrvatskoj. 2010. Posljednji smo puta samostalno organizirali sajam, a dalje nismo mogli zbog financijskih razloga i zato se posebno veselimo ovom zajedničkom projektu jer smatramo da Slavin zaslužuje da i dalje živi u našem gradu. Naravno mi svesrdno nudimo svoje usluge i tehničku podršku u organizaciji sajma i jedva čekamo da se ova lijepa priča nastavi. – kaže upraviteljica Slavonije Svjetlana Mandić. Odluka o zajedničkoj suradnji donesena je na sastanku Odbora za kulturno-turističke manifestacije grada Orahovice i to naravno jednoglasno:
-Grad Orahovica i Turistička zajednica grada te Odbor za manifestacije i prije je težila ovakvoj suradnji, no dogovor nije bio postignut. Zahvaljujem se upraviteljici zadruge Slavonija Svjetlani Mandić na velikom razumijevanju i povjerenju koje su nam pružila ona i njena tvrtka. Mi ćemo da ti sve od sebe da Slavin bude na onoj razini na kojoj je i bio, a naravno želja je da bude još veći i bolji. Isto tako priredit ćemo i još više popratnih sadržaja, a za sada mogu reći da smo dogovorili kako će veliki povratak Slavina biti 15. ožujka iduće godine. – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Ova odluka o povratku Slavina svakako je višestruko važna za sve građane Orahovice, posebno za grad koji teži biti središte turizma šire regije, a također je iznimno korisna i važna za sve orahovačke voćare, vinare i vinogradare kojih je većina i krenula u bavljenje tim poslom preko sajma Slavin. (www.icv.hr; Fotografija: Vladimir Grgurić)