Fran Jakopanec i Lara Vuković pobjedom ušli u viši rang

U Varaždinu, u organizaciji Hrvatskog športskog saveza i domaćina ŠPK ”Takt”, održan je bodovni turnir s međunarodnim sadržajem, natjecanje u standardnim i latinsko američkim plesovima. Nastupilo je 130 plesnih parova iz Hrvatske i Mađarske a sudilo je 8 sudaca iz Hrvatske. Na natjecanju su sudjelovali i parovi ŠPK ”H-8” Virovitica” Luka Udovičić-Gabrijela Pavešić, Fran Jakopanec-Lara Vuković, Josip Betlehem – Karla Šmitlehner i Karlo Novak-Emi Kukec. Svi parovi postigli su zapažen rezultat.

U kategoriji ”mlađi osnovci D1” Fran i Lara u latinsko-američkim plesovima osvojili su 1. mjesto i zlatnu medalju dok su u standardnim plesovima bili šesti. S novim osvojenim bodovima u latinsko-američkim plesovima Fran i Lara ušli su u višu kvalitativnu kategoriju ”D2”. Plesni par Luka i Gabi u kategoriji ”mlađi osnovci D2” osvojili su u standardnim plesovima 5. mjesto dok su u latinsko-američkim plesovima osvojili 4. mjesto. Plesni par Josip i Karla u kategoriji ”osnovci D2” u obje plesne discipline osvojili su 2. mjesta i srebrne medalje. Plesni par Karlo Novak-Emi Kukec u latinsko-američkim plesovima osvojili su 3. mjesto i srebrnu medalju dok su u standardnim plesovima bili četvrti.

Slijedeće bodovno natjecanje održat će se u Koprivnici dana 23. studenog za ”Trofej grada Koprivnice” u dvorani Srednje škole Koprivnica a nositelj je ŠPK ”H-8” Virovitica, a domaćin je ŠPK ”Koprivnica”, a prije toga održava se državno prvenstvo u kombinaciji 10 športskih plesova 19. listopada u Samoboru. (dh)