Hrvatska i mađarska policija zajedno u akciji

Na Graničnom prijelazu Terezino Polje u Policijskoj upravi virovitičko – podravskoj, započele su zajedničke ophodnje hrvatske i mađarske granične policije uz graničnu crtu, Postaje granične policije Terezino Polje s graničnom postajom Barcs, koja se nalazi u Republici Mađarskoj.

Sukladno sporazumu, Vlade Republike Hrvatske i Republike Mađarske, od 3. listopada 2008. godine o suradnji u borbi prekograničnog kriminala, temeljem čl. 19. Sprazuma, stvoreni su uvjeti za zajedničke ophodnje hrvatske i mađarske policije.

Nakon provedenih edukacija policijskih službenika granične policije i ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, stvoreni su uvjeti za zajedničke ophodnje s ciljem što učinkovitije zaštite zajedničke državne granice, borbe protiv prekograničnog kriminala, održavanje sigurnosti na državnoj granici, kao i potrebita razmjena informacija i iskustava o stanju sigurnosti na zajedničkoj hrvatsko-mađarskoj graničnoj crti.

Obzirom na dužinu granice Županije virovitičko – podravske, u provedbi odredbi Sporazuma na regionalnoj razini, sudjeluje Policijska uprava virovitičko – podravska s hrvatske strane, te Policijska uprava županije Somogy i Policijska uprava županije Baranya s mađarske strane, dok na lokalnoj razini s hrvatske strane, sudjeluju policijski službenici Postaje granične policije Terezino Polje i mješovite policijske postaje Pitomača i Slatina, a s mađarske strane policijski službenici Policijske postaje Barcs, Sigetvar i Siklos. (viroviticko-podravska.policija.hr)

[nggallery id=3020]