Izaslanstva VPŽ, HGK i HOK na sajmu u Budvi

Dr. Rajko Bujković direktor “Jadranskog sajma” iz Budve, višegodišnji predsjednik foruma sajmova EASE: “U uspjehu “Viroexpo-a” fascinirajući su zajedništvo, entuzijazam i kontinuitet pripreme manifestacije, broj stranih zemalja koje sudjeluju na sajmu, te broj posjetitelja.”

Izaslanstvo 19. “VIROEXPO” međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, u kom su bili predstavnici organizatora sajma: Vladimir Ivoš predsjednik HOK – POK VPŽ, Milan Vanđura tajnik HGK – Županijske komore Virovitica, Igor Andrović direktor sajma Viroexpo i Poduzetničkog inkubatora VPŽ i Dalibor Per Ured župana Virovitičko-podravske županije, posjetili su, temeljem upućenog poziva Jadranskog sajma iz Budve, 35. međunarodni sajam građevinarstva, koji se održao u Budvi u Crnoj Gori, od 25. – 29. rujna 2013.god.

Uz 35. Sajam građevinarstva, održani su se i 15. Sajam biznisa, 8. Sajam vode – vodovodi – sanitarne tehnologije i 1. Sajam energetike, a otvorio ih je Miodrag Čanović, zamjenik ministra ekonomije u Vladi Crne Gore, u nazočnosti veleposlanika Bosne i Hercegovine, Italije, Makedonije, Mađarske i Velike Britanije u Crnoj Gori.

Na sajmu je izlagalo preko 100 izlagača iz 11 zemalja: Austrije, Crne Gore, Danske, Hrvatske, Italije, Kine, Mađarske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske i Turske.

Iz Virovitičko-podravske županije, u zajedničkoj organizaciji (HGK, HOK i VPŽ), predstavilo se 6 izlagača: “Asel” Slatina, “Brana” d.o.o. Virovitica, “D-H Plastenici” Pitomača, “D.M.S” d.o.o. Lukač, “Kograd” Pitomača, “Pro-studio” Virovitica i sajam “Viroexpo”.

Na izložbenom prostoru Virovitičko-podravske županije, izlagače su, uz poslovne posjetitelje, posjetili i Vincenco del Monako veleposlanik Italije u Crnoj Gori, te predstavnici političkog života Crne Gore.

Izlaganje na sajmu je realizirano temeljem reciprociteta, budući da se gospodarstvo Crne Gore, putem Jadranskog sajma, prezentiraju još od 2006.god. na “Viroexpo-u” međunarodnom sajmu gospodarstvo, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici.

U poslovnim prostorima Jadranskog sajma, u prisutnosti dr. Rajka Bujkovića direktora Jadranskog sajma, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije sastalo se i razgovaralo sa predstavnicima Veleposlanstva Mađarske u Crnoj gori; Krisztianom Posa veleposlanikom Mađarske u Crnoj Gori i Ervinom Szel regionalnim ekonomskim savjetnikom u Veleposlanstvu Mađarske u Crnoj Gori.

U Privrednoj komori Crne Gore u Podgorici, izaslanstvo “Viroexpo-a” imalo je razgovore s Pavlom Radovanović generalnim sekretarom, Željkom Baltić rukovoditeljem Sektora za ekonomske odnose sa inozemstvom i europske integracije i Novicom Bulatović rukovoditeljem Službe za informiranje, odnose s javnošću i marketing, te su razgovarali o modalitetima međusobne suradnje i mogućnostima predstavljanja i nastupu gospodarstva Crne Gore, na 19. “Viroexpo-u” u Virovitici, 24. – 26. siječnja 2014.. (hgk)

[nggallery id=2763]