Linićeva politika vodi Hrvatsku u dužničko ropstvo i propast

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice danas je u prostorijama stranke u Virovitici održao konferenciju za novinare na temu: “Što je stvarni cilj Linićeve porezne represije”. Predsjednika Odbora, saborski zastupnik Josipa Đakić tom je prigodom istaknuo kako porezna represija aktualne državne vlasti Hrvatsku vodi u propast, te da se u posljednje 23 godine novije hrvatske države rata, poraća, nedaća, zbrinjavanja prognanih i izbjeglih, te izgradnje nije dogodilo da deficit samo u prvih šest mjeseci iznosi 13 milijardi kuna. Porezna represija iz mjeseca u mjesec, bez povećanja prihodovne strane s obzirom da je gospodarstvo uništeno, bez poticanja izvoza, uništavanjem, blokadom i ovrhama malih obrtnika i poduzetnika dovela je Hrvatsku do brojke veće od 330.000 nezaposlenih. Upravo stoga Josip Đakić naglašava da aktualna vlast u dvije godine vladavine ne razumije probleme, ne zna ih riješiti i poziva je da odstupi.
– Niti jedna reforma nije uspjela, nema ulagača, nema strategije ulaganja niti novih investitora, nema industrijske proizvodnje, pad je potrošnje, deficit iz dana u dan raste, a uz rasprodaju državne imovine sve to vodi Hrvatsku u dužničko ropstvo. Linićeva politika, “metenja tavana” je sudeći po svemu ovome promašena politika, a on nesposoban i vodi državu u propast.
Dopredsjednik Županijskog odbora, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić govoreći o stanju u zdravstvu na području županije istaknuo je kako je Županija prije više od pola godine Opću bolnicu Virovitica zbog njenog dugovanja bila prisiljena dati državi na upravljanje.
– Očekivali smo da će ta sanacija ići u dobrom smjeru, da će bolnica izići iz dugova, međutim danas možemo samo zaključiti da nikada veći kaos i rasulo nisu bili u našoj bolnici od njezina osnutka pa sve do danas i to upravo zahvaljujući “političkom monitoringu” SDP-a i njegove ekipe nad virovitičkom bolnicom.
Tijekom posljednjih šest mjeseci, iako želimo, nemamo nikakvih kontakata s bolnicom, iz koje prema saznanjima liječnici odlaze, najavljuje se ukidanje odjela i nažalost ne bih se čudio da se na kraju ova bolnica i ukine – istakao je Tomislav Tolušić, a Josip Đakić je pritom dodao kako Opća bolnica Virovitica dobavljačima još uvijek nije platila dug od 20 milijuna kuna te da sanacijska upraviteljica u posljednjih dva mjeseca u bolnici bilježi dug od novih 7 milijuna kuna, te da je zbog toga došlo vrijeme da i ona odstupi.
Tomislav Tolušić naglasio je kako je iz rebalansa proračuna Hrvatskih voda vidljivo kako za Virovitičko-podravsku županiju nema sredstava za nastavak projekata navodnjavanja, pa i za one koje je u smislu izgradnji kanalizacija započeo virovitički Virkom.
Govoreći o studentskom standardu Tomislav Tolušić je iznio podatak da država u studentskoj menzi, koja će uskoro biti završena, ne želi subvencionirati prehranu studenata kao u drugim hrvatskim gradovima, pa će se studenti koji se školuju u Virovitici, tj. na području Virovitičko-podravske županije osjećati studentima drugog reda.
Sanja Kirin, tajnica Županijskog odbora HDZ-a, napomenula je kako će Linićeva politika i nadležno ministarstvo blokadom i ovrhom obrtnicima koji su dužni više od 2000 kuna blokirati njihov rad te ih natjerati na zatvaranje obrta, a što će prouzročiti još veću nezaposlenost. (www.icv.hr, zc)

[nggallery id=2935]