Kako spriječiti trgovanje ljudima

U organizaciji Službe organiziranog kriminaliteta PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije i Službe prevencije Ravnateljstva policije, te PU virovitičko – podravske, u Postaji granične policije u Terezinom Polju, održan je stručno-edukativni susret policijskih službenika kriminalističke, granične i temeljne policije, uključujući i rukovoditelje iz svih policijskih postaja PU virovitičko – podravske. Edukativni dio susreta vodila je Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije, te policijski službenici PNUSKOK-a Olga Bijelić i Mihael Šprajc. 
Tema ovog  interaktivnog radnog susreta bila je usmjerena na trgovanje ljudima, s ciljem usvajanja najboljih praksi i metoda za učinkovito postupanje na području identifikacije žrtava trgovanja ljudima, kao i detektiranja ove vrste kriminaliteta. Istaknuta je važnost proaktivnog, preventivnog i represivnog djelovanja, međusobne razmjene informacija i suradnje, kako među različitim rodovima policije tako i s drugim nadležnim tijelima i institucijama i organizacijama civilnog društva, kao i potrebe stalnog razvijanja međunarodne i regionalne suradnje.  
Isto tako, naglašena je potreba preventivnog djelovanja u cilju senzibilizacije potencijalnih žrtava trgovanja ljudima i ukazivanja na opasnosti i rizike potencijalno ranjivih skupina ove vrste kriminaliteta. Ovom prilikom od operativnog sastava PU virovitičko – podravske, zatraženo je pojačano djelovanje na području identifikacije žrtava trgovanja ljudima. (http://viroviticko-podravska.policija.hr)