Marijana Lukinić vodi učenike SŠ Virovitica

Učeničko vijeće Strukovne škole Virovitica ove se godine prvi put okupilo 27. rujna. Sjednicu je vodila ravnateljica Pavica Biondić-Ivanković. Za početak odabrano je rukovodstvo vijeća: predsjednica Marijana Lukinić i potpredsjednik Petar Spajić.

Nakon obavljanja formalnosti, ravnateljica je odgovarala na pitanja učenika. Tako je ustanovljeno kako će već dugo očekivana kantina započeti s radom početkom idućeg tjedna, a koncesiju je dobila pekara Lipa.

Razgovaralo se i o problemu s prijevozom, točnije (ne)puštanjem učenika s nastave kako bi stigli na vlak, odnosno autobus i taj se problem uskoro planira riješiti tako da se izlaske učenika sa zadnjeg sata više kontrolira, kao i kašnjenja na sat. Više o rješenju problema saznat će se nakon iduće sjednice Nastavničkog vijeća.

Bilo je i pitanja u vezi s popodnevnom smjenom za druge i treće razrede, odnosno iz kojih razloga ona postoji. Ravnateljica je objasnila kako jer razlog smanjenje sati prakse i povećanje sati teorijske nastave, zbog čega nije bilo dovoljno učionica za provedbu nastave u jednoj smjeni. Izbor razreda je takav iz nekoliko praktičnih razloga. Prvi razredi ne mogu ići u drugu smjenu kako bi se što bolje privikli na uvjete rada u novom okruženju, dok četvrti razredi većinom polažu državnu maturu i zato su za njih bolji uvjeti rada u prvoj smjeni. Tada ostaju drugi i treći razredi koji su prebačeni u drugu smjenu, treći razredi prvo polugodište, a drugi drugo polugodište.

Prema pravilniku škole, sjednice Učeničkog vijeća održavat će se najmanje dva puta u polugodištu. Ukoliko učenici imaju pitanja, mogu se obratiti svom predstavniku u Učeničkom vijeću i on će o upitu zajedno s ostalim članovima Vijeća raspraviti i u suradnji s ravnateljicom i stručnom suradnicom pokušati pronaći najbolje moguće rješenje. (ssv.hr)