Mario Voronjecki dobio Povelju zahvalnosti

Prigodom Biskupijskog dana“ u Požegi, kao i ranijih godina troje posebno zaslužnih vjernika laika Požeške biskupije, Mario Voronjecki, Ivan Bedeničić i Svjetluška Kovač, primilo je Biskupijsku medalju s Poveljom zahvalnosti. Na euharistijskom slavlju koje je u požeškoj Katedrali predvodio biskup Antun Škvorčević, kancelar Goran Lukić obznanio je nakon popričesne molitve razloge zbog kojih su podijeljena odlikovanja.
Za Marija Voronjeckog, vjeroučitelja iz Virovitice u Povelji zahvalnosti stoji:
„Istaknuli ste se savjesnim vršenjem vjeroučiteljske službe u osnovnoj i srednjoj školi, zauzetošću u župnoj katehezi, suradnjom u Povjerenstvu za pastoral mladih naše Biskupije, u radu s animatorima mladih, organizirali Udrugu „Kapljica“, svjedočili javno, napose na društvenim mrežama kršćanske vrijednosti, dugi niz godina požrtvovno i vjerno sudjelovali u organiziranju natjecanja iz vjeronaučnog znanja u voćinskom svetištu.“
Nakon što je nagrađanima biskup Antun Škvorčević predao odličja, zahvalio im se je za svjedočanstvo koje su dali svojim zauzetim kršćanskim životom. (http://www.pozeska-biskupija.com)