Mini javni radovi za mlade u Čađavici

Općina Čađavica poziva sve zainteresirane da se jave na javni poziv ” MLADI ZA ZAJEDNICU – mini javni radovi za mlade ” Cilj mjere je uključiti mlade osobe u poslove važne za društvenu zajednicu koji su vezani uz očuvanje okoliša, područje eko-industrije i poljoprivredne proizvodnje, gospodarenje otpadom i energijom, rad na obnovljivim izvorima energije, energetske učinkovitosti, novih usluga u području socijalne politike primjerice pomoć starijim i nemoćnim, roditeljima djece s posebnim potrebama, podrške ženama na tržištu rada, osobama s invaliditetom i sl.

Ciljana skupina:
Nezaposlene mlade osobe do 29 godina za završenom osnovnom školom i zvanja stečenih po programu srednjoškolskog obrazovanja bez obzira na radni staž:
– prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 90 dana
– potpisan Profesionalni plan zapošljavanja.

Trajanje financiranja – 3 do 12 mjeseci

Visina financiranja:
Iznosi subvencija određuju se na bazi osnovice za obračun doprinosa prema minimalnoj plaći koja iznosi 2.984,78 kuna prema objavi Državnog zavoda za statistiku (NN br. 51/13) uvećane za doprinose na bruto plaću, te ukupno iznosi 3.438,47 kune i to:

100 % troška bruto plaće od 3.438,47 kune mjesečno
trošak prijevoza do 400 kuna.

Troškovi prijevoza plaćaju se samo u slučajevima kada se nezaposlena osoba uključuje u javni rad izvan mjesta prebivališta i u gradovima gdje je nužno koristiti javni prijevoz. Dokaze o troškovima prijevoza izvođač javnog rada je u obvezi dostaviti uz mjesečne liste prisutnosti i zahtjeve za isplatu refundacija.

Sve zainteresirane molimo da dostave svoj životopis i zamolbu u prostoriju Općine Čađavica najkasnije do 8. studenoga 2013. godine. (opcina-cadjavica.hr)