Mladi proslavili 20. obljetnicu Frame

Nekoliko generacija framaša uz duhovne asistente, obitelj i prijatelje proslavilo je u subotu navečer u Virovitici 20. obljetnicu Frame – Zajednice frajevačke mladeži. U punoj crkvi sv. Roka u Virovitici svetu euharistiju predvodio je bivši župnik i gvardijan franjevačkog samostana fra Robert Perišić, koji je godinama bio i duhovni asistent Frame.
– Danas Bog po nama, po svakome od vas, želi govoriti svijetu, a mi to možemo ostvariti samo ako živimo stvarnost Njegove prisutnosti u svom životu. Koliko smo kršćani, ovisi o tome koliko se to vidi na našem licu, u našim odlukama, našem svjedočenju, po onome što radimo, po susretima s drugima, po tome kako živimo – kazao je fra Robert i istaknuo kako je u 20 godina postojanja zajednice svaki član neizmjerno dragocjen za cijelu Crkvu.
– Po ovoj zajednici, i kada nas je bilo toliko da nismo stali u našu prostoriju i danas kada će vam reći da ste novi framaši, Bog je uvijek gradio svoju Crkvu. Iz ovog malog gnijezda izašli su i izlaze predivni ljudi. U Frami su mnogi otkrili svoj poziv, danas su svećenici, časne sestre, vjeroučitelji, a mnogi od vas postali su roditelji i imaju novu, neprocjenjivu ulogu u izgradnji Crkve – kazao je fra Robert čestitajući mladima koji su dali svoja prva i onima koji su obnovili svoja prijašnjih godina dana framaška obećanja.
Nakon večernje svete mise u Dvorani sv. Franje održan je kratki program u kojemu se nekoliko generacija framaša filmom prisjetilo na dane u zajednici. U samostanskom hodniku upriličena je i izložba fotografija povodom 20. obljetnice zajednice koja je framaše prisjetila na brojne uspomene poput Franjevačkog hoda, kapitula te raznih obljetnica ispunjenih molitvom, pjesmom, igrokazima, razmišljanjima i ugodnim druženjem. (www.icv.hr, ml)

[nggallery id=2787]