Nastavljaju se lutanja u Min. poljoprivrede

Na žalost još uvijek se ne nazire svijetlo u tunelu u Ministarstvu poljoprivrede po pitanju velikih sredstava koje Republika Hrvatska može realizirati kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj (EAFRD) već u 2014. godini u iznosu od 333 milijuna Eura.

Dva tjedna nakon što je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina javno objavio vijest da će početkom 2014. godine Republika Hrvatska, sukladno odobrenju iz Bruxellesa, nastaviti s provedbom IPARD programa i objaviti natječaj za znatan broj projekata koji su u pripremnoj fazi, a dobar dio čeka na natječaj(e) već više od pola godine, načelnica sektora u istom ministarstvu Nada Trgovčević-Letica je u HTV emisiji Plodovi zemlje, od 27. listopada, javnosti rekla da IPARD natječaja više neće biti i da će se sljedeći natječaji za ruralni razvoj objaviti već do kraja 1. kvartala 2014. godine, ali na temelju Programa ruralnog razvoja 2014-2020, i na taj način demantirala ministra.

Podsjećamo da je Program ruralnog razvoja 2014-2020. još uvijek u pripremnoj fazi izrade i da se njegovo odobravanje očekuje krajem 2014. godine.

Postavlja se sada pitanje koja je informacija točna i kome možemo vjerovati u Ministarstvu poljoprivrede: ministru ili načelnici sektora!?

Vrlo je neozbiljan ovakav odnos resornog ministarstva prema svim budućim korisnicima mjera ruralnog razvoja koji čekaju na svoju priliku kako bi realizirali investicije te ostvarili potporu za svoj rad i nadamo se samo da će ubuduće iz ministarstva izlaziti samo provjerene i relevantne informacije. (vpz.hr)

Prilog iz emisije Plodovi zemlje emitirane 27. listopada na HTV1: