Nedjeljko Josić obranio naslov fiš-majstora

Mirisala je riba po cijeloj Orahovici, hoćeš iz kotlića ili s rašlji. Orahovica je bila u znaku jela od ribe, a svoja su kulinarska umijeća pokazali kuhari amateri iz cijele Slavonije. Riječ je dakako u tradicionalnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša, 19. orahovačkoj Fišijadi koje je ove godine održana u organizaciji Turističke zajednice i Grada Orahovice, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog športskog ribolovnog saveza. 19. orahovačku Fišijadu otvorio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a rekord po broju ekipa je ponovno srušen. Ukupno je kuhalo 34 ekipe iz Našica, Donjeg Miholjca, Čačinaca, Zdenaca, Velike Kopanice, Donje Pištane, Oriovca, Crnca, Šaptinovaca i Orahovice. Organizator je kuharima osigurao ribu, drva, vino i začin Slavonska vatra, tijekom kuhanja sve prisutne zabavljao je tamburaški sastav KUD-a Orahovica, a posjetitelji us mogli kušati fiš te kao posebnu atrakciju šarana s rašlji prepoznatljivost orahovačkog kraja. Nakon dvosatnog kuhanja, stručni ocjenjivački sud u sastavu predsjednik Zoran Putniković te Mirjana Milošević iz orahovačke Udruge kuhara, Kristina Vasić iz TZG-a Orahovica, Stjepan Konjetić iz Našica te Velimir Ergić iz Donjeg Miholjca, je nakon dugog kušanja i odlučivanja donio jednoglasnu odluku. S maksimalnih 40 bodova, prošlogodišnji naslov najboljeg kuhara fiš-paprikaša u Orahovici, obranila je ekipa Donjeg Miholjca 1 s glavnim kuharom Nedjeljkom Josićem, drugo mjesto s osvojenih 34 boda pripalo je ekipi Đeram Tim iz Velike Kopanice s glavnim kuharom Antonijem Brbotom do je treće mjesto s 32 boda osvojila ekipa Sever također iz Velike Kopanice, a njihov glavni kuhar bio je Ivan Sever. (www.icv.hr, vg; Fotografije: Vladimir Grgurić)

[nggallery id=2856]