Održan središnji predizborni skup HDZ-a uoči nedjeljnih izbora za Općinsko vijeće Sopja

U Mjesnom domu u Sopju, zdanju izgrađenom sredstvima iz fondova Europske unije, kao i sredstvima Virovitičko-podravske županije, Općine Sopje, VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ, održan je središnji predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za Općinu Sopje, uoči izbora za Općinsko vijeće koji će se održati u nedjelju 13. listopada. Mnoštvo mještana, došlo je u Mjesni dom u Sopju kako bi dalo podršku listi HDZ-a za Općinsko vijeće, koju predvodi aktualni načelnik Općine Sopje Josip Granjaš, a uz kojeg su na listi još i: Siniša Hrgović, Željko Janečić, Mario Kupres, Ivan Mađarić, Bojana Krnjajić, Mirko Jelinek, Ivica Marić, Kristina Benković, Marina Heđi i Berislav Androš.
Među uzvanicima koji su dali podršku listi HDZ-a bili su i: Josip Đakić, saborski zastupnik, predsjednik HVIDR-e RH i predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija, virovitičko-podravski župan, dopredsjednik ŽO HDZ-a VPŽ, Josip Nemec, gradonačelnik grada Orahovice i dopredsjednik ŽO HDZ-a, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, kao i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, Željko Grgačić (Pitomača), Marijan Brlek (Suhopolje), Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), Dražen Peić (Gradina), Željko Vencl (Nova Bukovica), Milan Dundović (Mikleuš), Tomislav Durmić (Zdenci)…
Prvi se nazočnima predstavio Josip Granjaš, nositelj liste i aktualni načelnik Općine Sopje.
Mi smo uvijek vodili brigu o vama, kako do sada tako i ubuduće. Ovdje živimo, ovdje radimo, odavde su nam obitelji i zato radimo s ljubavlju prema ovoj općini. Ima kandidata koji nas napadaju, a u biti nisu svjesni onoga što pričaju. Iznose laži, a njih zanima općina Sopje kako bi si uzeli zamišljeni dio kolača. Nas, za razliku od njih, zanima razvoj ove općine, jer želimo živjeti sa svojom djecom i da imaju razlog za živjeti ovdje. Općina Sopje je za nas najljepši i najmiliji dio naše županije, Republike Hrvatske. Žao nam je što neki žele zavaditi mještane naselja ove općine. To nije dobro za budućnost ove općine, općine koja s nama ima budućnost, s ovom opcijom nećete pogriješiti.
Punu i bezrezervnu podršku listi kandidatima za Općinsko vijeće Sopja dao je i dopredsjednik mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije Marko Ajček, a potom je u nadahnutom govoru podršku listi HDZ-a dao i Josip Đakić, saborski zastupnik, predsjednik HVIDR-e RH i predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije.
Izbori koji nam slijede za Općinsko vijeće su izbori iz nužde. Nije bilo mudrosti, jer osobni interesi, u glavama onih koji poput neke sekte žele haračiti Slavonijom pa tako i Sopjem, su bili ispred boljitka i razvoja ove općine. To su isti oni koji su u gradu Osijeku izgubili izbore, gledajući svoje osobne interese. Tako je Osijek šaptom pao i HDSSB tamo više nema uporišta. Oni žele zbog svojih interesa doći na vlast. Isti ti, gledajući svoje interese prisvojili su si najveće komade zemlje dok su participirali u vlasti. Tada su okrenuli leđa Sopju, a ti i takvi gledaju samo svoje interese, nikako općine Sopje. Njima je cilj bio srušiti Josipa Granjaša već za novi općinski proračun. Svaki od ljudi s liste HDZ-a će svojom energijom raditi za dobrobit svakog mjesta na području ove općine. Mi smo jedina županija u RH koji imamo stopostotnu podršku iz jedne političke opcije, a vjerujemo da će tako biti i nakon nedjelje.
Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine i predsjednik HDZ-a grada Slatine kazao je:
Nevjerojatno je da niti u tri pokušaja nije konstituirano općinsko vijeće Sopja. Ovdje postoji veliki antagonizam kod protukandidata koji nisu bili za suradnju, istih onih koji vode brigu samo o osobnom interesu, a takvi nikako ne mogu voditi ovu općinu. Oni nemaju ljubavi prema općini, njih zanima samo osobno zadovoljstvo i takve nemojte birati.
Tomislav Tolušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija, virovitičko-podravski župan, dopredsjednik ŽO HDZ-a VPŽ, zahvalio se svima koji su došli na predizborni skup HDZ-a na kojem su bili i predstavnici stranaka s kojima je HDZ osvojio najviše glasova u svibanjskim izborima.
– U prvom krugu su pobijedili Josip Granjaš s koalicijskim partnerima. I u drugom krugu su pobijedili. Nije upitno što će ova općina odabrati, kao i do sada to će biti HDZ. Iako je koalicijska lista dobila najviše, nije postignut dogovor, a najviše je izgubila Općina Sopje, jer ovi izbori koštaju 350.000 kuna, a s time bi se izgradilo mnogo u ovoj općini, primjerice Mjesni dom u Grabiću, vodovod u Predrijevu… No, tragedija bi se mogla dogoditi, ako nekim slučajem, ne pobijedi opcija koju zastupa Josip Granjaš. U nedjelju ne birate ljude koji će biti u Općinskom vijeću, birate nastavak projekata koji su ovdje započeti. Ako želimo da ova općina funkcionira, izaberite ovu opciju. Nemojte dozvoliti da Općinsko vijeće blokira rad i tako blokira razvoj ove općine. To možete razriješiti zaokruživanjem HDZ-a ili nekog od naših koalicijskih partnera. Tada će ova općina ići prema naprijed.(www.hdz-vpz.com)

[nggallery id=2823]