Oni su samo bili gladni – “pojeli” 78.000 kn

Hamag Invest je državna agencija pod potpunom kontrolom ministra obrtništva i poduzetništva SDP-ova Gordana Marasa. Ona izdaje jamstva tvrtkama i tako im smanjuje kamate i trošak. Izvan malih obrtnika i poduzetnika, rijetko tko zna za nju. A uz izdavanje jamstava, njena mlada tročlana uprava se potrudila da svoj mandat zaista iskoristi za dobar život na račun Agencije. Sve troje ima jednu poveznicu, osobni su izbor Gordana Marasa i s njim su povezani ili kroz SDP ili navodno prijateljstvima s njegovom suprugom. Umjesto jednog člana uprave, Maras je uveo tročlanu upravu. I rekao nam je da nije požalio.
– Izdali su pet puta jamstava više nego 2011. godine – smatra ministar Maras. Ono što on tvrdi da ne zna su troškovi koje uprava radi. Mi posjedujemo podatke o njihovu trošenju za samo četiri mjeseca od 10 mjeseci prošle godine njihova mandata. Na dvije službene kartice u ta četiri mjeseca potrošili su više od 78.000 kuna. I to su nepotpuni podaci.
– Potrošene su još tisuće kuna virmanima na restorane, nove telefone i slično. Oni se ponašaju kao pijani milijarderi – kaže naš izvor. (www.24sata.hr)