Pogledajte kako je bilo “Za bakinim stolom”

U organizaciji Turističke zajednice i Kulturno-umjetničkog društva “Čačinci”, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u samom središtu mjesta po prvi je puta održana manifestacija pod nazivom “Za bakinim stolom”. Riječ je o sajmu suvenira, tradicionalnih kolača i pića te mnogih drugih raznih proizvoda isključivo čačinačkih proizvođača, a šlag na tortu cijele priče je humanitarna akcija prodaje kolača:
– Sajam je bio izložbeno-prodajnog karaktera, a u njegovoj ponudi našlo se niz autohtonih, ručno rađenih suvenira temeljenih na motivima tradicijske baštine te tradicionalni kolači kakve su pravile naše bake. Na Sajmu su sudjelovali izlagači s područja općine Čačinci, a moram reći da je ogroman trud uložila naša osnovna škola ”Antun Gustav Matoš” čiji su učenici zajedno sa svojim bakama ispekli velik broj kolača za humanitarnu akciju i samih prodavali što na sajmu što hodajući po središtu Čačinaca ne bi prodali što više i pomogli akciji. U cijeloj ovoj priči spojili smo valorizaciju kulturne baštine našeg kraja i prepoznatljivost mjeseca listopada Dane kruha. Drago mi je da su razni proizvođači iz našeg mjesta odazvali i pokazali velik broj tradicijskih obrta i zanata, odnosno svega onoga što je nekada činilo naše Čačince – kazala je direktorica TZ ureda Čačinci Ana Štefičar. Ovaj sajam već je u svom prvom izdanju pokazao da je velika promocija turizma općine Čačinci te da ovo malo slavonsko mjesto ide krupnih koracima da postane jedan od najzapaženijih turističkih lokacije šire regije:
– Ovo je jedna manifestacija koja ima veliku budućnost. Za prvi puta smo itekako zadovoljni, jako puno ljudi se odazvalo i pokazali smo svu ljepotu povijesti i sadašnjosti naših Čačinaca. Moram pohvaliti direktoricu TZ ureda Anu Štefičar koja je osmislila cijeli ovaj projekt, a moram reći da je on samo početak razvoja našeg turizma i već sada imamo puno novih ideja koje će biti podržani od strane općine, a siguran sam i od Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice – zaključio je predsjednik TZ Čačinci i načelnik općine Mirko Mališ. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić)

[nggallery id=2788]