Policija uhvatila četiri “švercera” duhana

U petak, 18. listopada, u 5.30 sati u Kladarama je u nadzoru prometa zatečen 56-godišnjak koji je osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka prevozio duhan. Pregledom vozila uočeno je više crnih PVC vreća za koje je vlasnik vozila rekao da se u njima nalazi rezani duhan. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili postojanje osnove sumnje da 56-godišnjak u automobilu prevozi devet crnih PVC vreća s više od 80 kilograma rezanog duhana koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija, a koji je kupio na području Virovitice od nepoznate osobe s namjerom daljnje preprodaje na području Zagreba. Pronađeni duhan je oduzet. Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Istoga dana u 9.40 sati u Pitomači je u nadzoru prometa zatečen 36-godišnjak.  Pregledom vozila u prtljažnom prostoru policija je uočila PVC bijele vreće za koje je vlasnik vozila rekao da se u njima nalazi rezani duhan. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 36-godišnjak u automobilu prevozio dvije PVC vreće u kojima se nalazilo više od 70 kilograma suhog duhana u listu, koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija, a kupio ga je na području Virovitice od nepoznate osobe. Pronađeni duhan je oduzet. Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

U nedjelju, 20. listopada, u 18.35 sati u Pitomači u Dravskoj ulici u nadzoru prometa je zatečen 21-godišnjak. U prtljažnom prostoru automobila prevozio je jednu PVC vrećicu sitno rezanog duhana ukupne težine veće od jednog kilograma koji je nabavio na području Gradine.

U ponedjeljak, 21. listopada, u 3.40 sati, između Gradine i Lipovca u nadzoru prometa zatečen je 41-godišnjak kako osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka prevozi duhan. Pregledom automobila, u prtljažnom prostoru, uočena je PVC vrećica s duhanom, koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili postojanje osnove sumnje da 41-godišnjak u prtljažnom prostoru prevozi jednu PVC vrećicu sitno rezanog duhana s ukupno četiri paketića, ukupne težine veće od jednog kilograma, koji je nabavio na području Zagreba. Pronađeni duhan je oduzet. (viroviticko-podravska.policija.hr)