Pomozimo Loreni Šegrc…

Na području Općine Pitomača (Stari Gradac), živi obitelj Šegrc, samohrana majka Božica sa svoje tri kćeri: osamnaestogodišnja Samanta, sedamnaestogodišnja Martina i dvanaestogodišnja Lorena. Žive u podstanarskom stanu i jedina primanja koja ostvaruju dječji je doplatak. Nažalost, najmlađa Lorena, učenica šestog razreda Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, djevojčica prekrasnog osmjeha, već se četiri mjeseca u KB Rebru bori sa opakom bolesti, akutnom leukemijom. Majka Božica cijele dane provodi uz bolesničku postelju svoje kćerkice kako bi joj olakšala preteške trenutke. Lorena čeka četvrtu kemoterapiju nakon koje, svi se nadaju, slijedi oporavak i priprema za transplataciju koštane srži čiji donor, nažalost, još nije pronađen. Centar za obitelj Pitomača u suradnji sa Općinom Pitomača, pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za malu obitelj Šegrc. Otvoren je žiro račun s naznakom – ZA LORENU – na koji već pristižu njima prijeko potrebna financijska sredstva.
Predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Damir Begović uputio je pismo namjere svim vijećnicama i vijećnicima Općine Pitomača iz kojeg izdvajamo citat….. “Centar za obitelj Pitomača u suradnji s Općinom Pitomača, pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za malu obitelj Šegrc. Otvoren je žiro račun s naznakom-ZA LORENU- na koji već stižu prijeko potrebna financijska sredstva za spomenutu obitelj. Slijedom navedenog, ovim pismom namjere, obraćam se Vama poštovane vijećnice i vijećnici Općinskog Vijeća Općine Pitomača s preporukom za jednokratno odricanje dijela Vaše mjesečne vijećničke naknade, prema vlastitim mogućnostima. Napominjem da ću se ja odreći mjesečne naknade u cijelosti u korist male Lorene.”
U ovu hvalevrijednu akciju uključio se i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić uplativši iznos jednak iznosu predsjednika Vijeća te njegovi donačelnici Ivan Erhatić i Tomislav Andročec, odrekavši se dijela svoje mjesečne naknade. Veliko hvala načelniku Općine Pitomača i njegovim zamjenicima u ime Centra za obitelji i obitelji šegrc. (www.pitomaca.hr, Fotografije: Facebook)

[nggallery id=2844]