Pričaonica “Djeca djeci” na valovima Radija Virovitice

Programi ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga odvijaju se pod motom “Tko čita (ne) skita!”. U tom razdoblju jedna od mnogih manifestacija u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici i njene ravnateljice Višnje Romaj su i radijske emisije naziva “Djeca djeci”.

Emisije su zamišljene u suradnji s Informativnim centrom Virovitica – Radijom Viroviticom, a glavni sudionici emisije su djeca osnovnoškolskog uzrasta, članovi knjižnice, koja pod vodstvom voditeljice Igraonice, knjižničarke Ivane Molnar čitaju priče iz odabranih slikovnica. Priče su namijenjene djeci predškolskog uzrasta, a cilj akcije je popularizacija čitanja, poticanje čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika i popularizacija knjige. Na taj način ujedno se pridružujemo akcijama organiziranih u okviru Europske godine čitanja naglas pod motom “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno”.

Emisije se emitiraju četiri puta tjedno, od ponedjeljka do četvrtka, u 19.15 sati u programu Radija Virovitice. Stoga, slušajte ih i zajedno s njima otputujte u svijet čarolije i mašte. (www.icv.hr, rtk; Fotografije: Renata Turković Kasumović)

[nggallery id=2865]