Radionica s akterima u turizmu na području VPŽ

Radionica projekta Cross-marketing u prekograničnom području – CMAB (Marketing i organizacija događanja u prekograničnom području) koji se provodi u sklopu 3. poziva IPA Prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska održala se u Višnjici.

Na radionici su sudjelovali dionici u turizmu na području Virovitičko-podravske županije koji organiziraju manifestacije. VIDRA je, bila tehnički organizator radionice koju su održale kolegice Gordana Stojanović i Brigita Ivoševac iz Regionalne razvojne agencije Slavonija i Baranja. Na radionici su nazočili Josip Mikulčić iz Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Anita Tenžera iz razvojne agencije VIDRA, predstavnici jedinica lokalnih i regionalne samouprave, organizatori sajmova, predstavnici turističkih zajednica i ostalih ustanova u turizmu. Prisutni su u cjelodnevnoj radionici napravili SWOT analizu organizacije manifestacija u Virovitičko-podravskoj županiji te iznijeli svoja dosadašnja iskustva u organizaciji turističkih događaja.

Radionice se održavaju na području četiri županije koje se nalaze u prekograničnom području s Mađarskom (Osječko-baranjskoj, Koprivničko-Križevačkoj, Međimurskoj i Virovitičko-podravskoj). Projekt će rezultirati izradom izrada baze podataka i uspostavljanje „festival marketplace“-a odnosno web stranice na kojoj će se razmjenjivati informacije o događanjima među kojima će biti i oni sa Virovitičko-podravske županije, kao i izrada vodiča koji će sadržavati primjere dobre prakse i upute za uspješno organiziranje događanja kojima su pridonijeli i dionici u turizmu sa područja naše županije. (ravidra.hr)