Razgovor s načelnikom Đurom Bukvićem

Gospodine načelniče, koje su kapitalne investicije izvedene na području općine od prošlogodišnje proslave blagdana sv. Luke?
– U protekloj godini ostvarili smo brojne projekte kako bismo poboljšali kvalitetu življenja u našoj općini, a jedan od najvećih odrađenih projekata, realiziranih upravo zahvaljujući razumijevanju župana Tomislava Tolušića i Virovitičko-podravske županije je izgradnja zgrade Područne osnovne škole Lukač, matične škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje. Izgradnju škole ukupne vrijednosti 835.000 u najvećem iznosu je financirala Virovitičko-podravska županija, Općina Lukač je investirala 300.000 kuna, a s manjim iznosima u financiranju izgradnje sudjelovali su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondovi Europske unije.
U posljednjih godinu dana na području općine pokrenut je još jedan kapitalni projekt koji će se financirati iz sredstava EU fondova i realizirat će se također zahvaljujući županu Tomislavu Tolušiću, a to je obnova dvorca u Kapeli Dvoru. Općina je mnogo ulagala i u uređenje mjesnih domova pa je tako završeno i uređenje najvećeg doma u općini Lukač, mjesnog doma u Gornjem Bazju.
Općina u svom proračunu redovito svake godine osigurava financijska sredstva za stipendiranje učenika s područja općine, ali i za ostale troškove iz programa socijalnog i društvenog programa.
Osim toga, svake godine uoči blagdan daruje poklon-paketima djecu do 15 godina starosti, financira rad predškole, a ni naše udruge ni sportski klubovi s područja općine nisu bili zakinuti za obećana financijska sredstva predviđena za njihov rad.
Lukač je među rijetkim općinama koje su odradile posao u vezi s natječajem za prodaju, zakup, koncesiju ili povrat državnog poljoprivrednog zemljišta, a između ostaloga redovito ulaže u održavanje i modernizaciju cestovne infrastrukture… (www.icv.hr, zc)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu