Snaga cvijeća – uspješno proveden projekt IOŠ Virovitica

Kvalitetno obrazovanje, zasigurno je jedan od ciljeva Industrijsko-obrtničke škole Virovitica. Kako bi svojim učenicima omogućila što uspješnije razvijanje znanja i vještina, Industrijsko- obrtnička škola Virovitica uključila se u projekt strukovnog obrazovanja i osposobljavanja Leonardo da Vinci koji svojim sudionicima omogućuje stjecanje novih životnih iskustava u zemljama članicama Europske unije.

Ove godine škola je sudjelovala u Potprogramu Leonardo da Vinci (IVT) Mobilnost 2013. U suradnji s partnerskom školom iz Češke Republike, Kopidlno, Střední škola zahradnická, uspješno je proveden projekt „Snaga cvijeća“. Desetero učenika zanimanja cvjećar, Latica Brlas, Helena Pačarić, Astrid Bukvić, Manuela Čorić, Natalija Ladović, Darija Banović, Ana Sajfert, Petar Dikšić, Marta Mikec i Antonija Turudić, pod stručnim vodstvom svoje mentorice i nastavnice strukovnih predmeta Vlaste Honjek-Golinac, sudjelovalo je u četrnaestodnevnoj mobilnosti u Češkoj.

Ondje su sudjelovali u brojnim aktivnostima koje su im omogućile stjecanje novih praktičnih znanja i vještina iz floristike te obogaćivanje svog postojećeg znanja kroz nove tehnike aranžiranja. Domaćini su priredili bogati kulturni i sportski program pa su tako učenici sudjelovali u brojnim sportskim i natjecateljskim manifestacijama. (vr)

[nggallery id=2959]