Svečana sjednica Vijeća za Dan općine Mikleuš

Blagdan svete Terezije Avilske koji se u Mikleušu slavi kao Dan općine, bio je povod održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća kojom je ujedno obilježeno i 20 godina od osnutka općine. Na početku sjednice predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Šantić pozdravio je nazočne među kojima su bili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, te gradonačelnici i načelnici s područja županije, a uz njih i gosti iz Donje Stubice predvođeni gradonačelnikom Jurajom Srebačićem. U svome obraćanju načelnik Općine Milan Dundović izdvojio je neke od najznačajnijih projekata među kojima se ističu: izgradnja vodovoda kroz sela Čojlug, Četekovac i Balinci, uređenje mjesnog doma u Četekovcu, te pripreme za uređenje mjesnog doma u Boriku koje bi uskoro trebalo početi. Načelnik je napomenuo da općina ulaže izraziti trud u poboljšanje standarda svojih stanovnika kroz razne olakšice i sufinanciranja. Tu posebice do izražaja dolazi financiranje deratizacije na cijelom području općine, subvencioniranje rada školeske kuhinje, sufinanciraje prijevoza učenika kao i odvoza komunalnog otpada. Na kraju načelnik je dodao da su realizirana zapošljavanja putem javnih radova uz pomoć kojih je odrađen posao na uređenju okoliša.

Pohvale i podrška radu općine došla je od strane župana Tomislava Tolušića koji je istaknuo da je županija do sada bila uz općinu, te da će biti i dalje, a posebice s obzirom da su projekti koji su u pripremi ili provedbi izrazito kvalitetni. Pohvale radu stigle su i od strane saborskog zastupnika Josipa Đakića koji je rekao da je put kojim općina ide ispravan jer vodi poboljšanju životnog standarda žitelja koji u njoj obitavaju, te dodao da će podršku daljnjem radu na otvaranju radnih mjesta i gospodarskom napretku i dalje pružati.

Program proslave nastavlja se u subotu sportskim programom, te cjelovečernjom zabavom od 19 sati na rukometnom igralištu u Mikleušu gdje će biti postavljen šator, a za glazbu će biti zadužen tamburaški sastav “Kočije”. Sportski susreti predviđeni su i za nedjelju, kao i promocija knjige Julijane Milivojević ”Stihovi svakodnevnice” koja će biti održana u općinskoj vijećnici u 18 sati. Proslava završava u utorak svetim misama u 8 i 11 sati u crkvi svete Terezije Avilske. (www.icv.hr, mru; Fotografije: Marko Rukavina)

[nggallery id=2835]