U četiri prometne nesreće bježalo se s mjesta događaja

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba zadobila LTO te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola, jednu je prouzrokovao vozač koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje a u četiri prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja.

Ukupno je utvrđeno 158 prekršaja, od čega su 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2,55 g/kg utvrđenom 12.10.2013.g. u 10.33 u Virovitici, kod sedamdesetogodišnjeg biciklista.

Temeljem čl.134. PZ uhićena je jedna osoba, zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Jedna je osoba zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom cijelog proteklog tjedna na području cijele PU proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u prometu tijekom kojeg je kontrolirano 857 vozila i vozača, od toga 118 teretnih vozila i 16 autobusa, utvrđeno je 289 prekršaja, od toga 41 po akciji. (viroviticko-podravska.policija.hr)