Uhvaćeni u švercu rezanog duhana

U nedjelju, 13. listopada, u 11.40 sati, u nadzoru prometa u Pitomači, uočen je automobil „BMW“, slatinskih registarskih oznaka, kako se žurno udaljava prema Podravskim Sesvetama, nakon čega je policijska ophodnja krenula za njim, te je vozač ubrzo zatečen pored ceste između Pitomače i Podravskih sesveta s oštećenim automobilom, gdje je namjeravao skrenuti na poljski put. Vlasnik vozila je 31 – godišnjak, koji je izjavio da u vozilu, prevozi rezani duhan. Vučnom službom, vozilo je prebačeno u PP Pitomača, gdje je pregledom prtljažnika auta, pronađeno više PVC vreća duhana. Kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici, utvrdili postojanje osnove sumnje da 31 – godišnjak u automobilu, prevozi deset crnih PVC vreća u kojima se nalazilo više od 90 kilograma rezanog duhana, koji nije označen Nadzornim markicama Ministarstva Financija. Također, 31 – godišnjak je u svojoj obiteljskoj kući, posjedovao dvije vreće rezanog duhana s više od 20 kilograma ukupne težine, te jednu ručno izrađenu rezalicu. Pronađeni duhan i rezalica su oduzeti. Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave, zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Istog dana u Pitomači u Ulici LJ. Gaja, u nadzoru prometa, zatečen je 29 – godišnjak, kako osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, prevozi duhan. Pregledom vozila, uočene su dvije PVC crne vreće za koje je vlasnik vozila, rekao da se u njima nalazi rezani duhan. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici, utvrdili postojanje osnove sumnje da 29 – godišnjak u automobilu, prevozi dvije crne PVC vreće s više od 35 kilograma rezanog duhana, koji nije označen Nadzornim markicama Ministarstva Financija, a kojeg je 29 – godišnjak po njegovoj izjavi, kupio na području Osijeka od nepoznate osobe. Pronađeni duhan je oduzet. Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave, zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Također, istoga dana 13. listopada, u 8.30 sati, u Kladarama u nadzoru prometa, zatečen je 54 – godišnjak, kako osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka, prevozi duhan. Pregledom vozila, na stražnjem sjedištu je uočena jedna PVC crna vreća za koju je vlasnik vozila, rekao da se u istoj, nalazi rezani duhan. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici, utvrdili postojanje osnove sumnje da 54 – godišnjak u automobilu, prevozi jednu crnu PVC vreću s deset manjih vrećica u kojima se nalazilo više od 8 kilograma rezanog duhana, koji nije označen Nadzornim markicama Ministarstva Financija, a kojeg je 54 – godišnjak po njegovoj izjavi, kupio na području Našica od nepoznate osobe. Pronađeni duhan je oduzet. Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave, zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine. (viroviticko-podravska.policija.hr)