Loreni Šegrc donor koštane srži pronađen u Njemačkoj

Teško bolesnoj Loreni Šegrc (12) našli su donora koštane srži u Njemačkoj. Obitelj treba pomoć. Iako ima besplatan smještaj, majka Božica sve ostalo mora platiti. Nakon četiri mjeseca agonije, patnje, kemoterapija… malena Lorena Šegrc (12) je živnula. Teško bolesnoj učenici šestog razreda Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače pronašli su donora u Njemačkoj. Lorena boluje od akutne leukemije. No njena majka Božica, koja sama skrbi za nju te za još dvije kćeri, Martinu (17) i Samantu (18), treba pomoć. Samohrana majka živi s djecom u podstanarskom stanu, a jedini prihod im je dječji doplatak. Posljednja četiri mjeseca, otkako je Lorena u bolnici, majka je s njom u Zagrebu. Ima besplatan smještaj u Marijinu domu u Zagrebu, no sve ostalo treba platiti. Neki su se već odazvali pomoći.
– Čim smo doznali, odmah smo predsjednik Općinskog vijeća Pitomače Damir Begović i ja odlučili zatražiti od vijećnika da se odreknu dijela naknade. Begović se odrekao cjelokupnog iznosa od 2500 kuna, a isti iznos od plaće izdvajam i ja. Očekujem da će i ostali vijećnici ići za našim primjerom – rekao nam je načelnik Željko Grgačić.
Akciju za prikupljanje pomoći pokrenuo je i Centar za obitelj iz Pitomače. Novac možete uplatiti na račun Slatinske banke: IBAN HR 3224120091141003656, a uplate iz inozemstva na broj SWIFT SBSLHR2X, s naznakom za Lorenu. (www.24sata.hr)