Učenici Strukovne škole pripremili doručak

Učenici Strukovne škole Virovitica pripremili su zdravu hranu za projekt „Jedi zdravo”. Obroke su uz učenike pripremali i njihovi profesori, te ih izložili na hodniku škole. Na stolovima su se našla razna jela, poput žiroša, kukuruzne prove, zlevanke, pohanih jabuka, pogača, integralnih palačinaka i slično. Cilj aktivnosti bio je prikazati tradicionalnu hranu iz našeg podneblja. Hranu su mogli degustirati svi – učenici, profesori i ostali djelatnici škole.

O projektu Mihaela Deskar kaže: „Sviđa nam se zdravi doručak u školi, moglo bi biti tako i češće.” U podržavanju projekta slaže se i Mateja Plavšić: „Ako je nešto lijepog izgleda i slasno miriše, radije bismo uzeli to nego sendvič.” Sanda Kocijan ocijenila je hranu ne s deset, već s petnaest. Učenicama Moniki Rajnović i Vedrani Terihaj svidjelo se što nije bilo gorke čokolade. Laura Kopecki dala nam je najopsežniji odgovor, a s njom mišljenje dijele i brojni drugi učenici: „ Bilo je odlično!” Da ne bi ispalo da su samo učenici bili degustatori, za mišljenje se pitalo i nekoliko nastavnika. Tako vjeroučiteljica Olić kaže kako voli povrće, pogotovo sirovo i želi potaknuti na što češće održavanje sličnih aktivnosti. Također je probala i integralnu palačinku, ali kaže kako joj se ipak više sviđa klasična. Ostali profesori su izjavili kako ne žele pričati punih usta, a da isto preporučuju i drugim učenicima. (ssv.hr)

[nggallery id=2944]