I sljedeće godine Gradski vrtovi – po potrebi na više lokacija

Još jedna sezona Gradskih vrtova približava se kraju, a dobre vremenske prilike korisnicima su omogućili da i u kasnu jesen beru plodove svog rada, ali i kroz kontakt s prirodom i druženje, što je možda i važnije, učine puno toga i za svoje zdravlje.

Vrtovi su i ove godine dodijeljeni u Južnom bloku u veličini od 200 do 400 kvadratnih metara prvenstveno korisnicima socijalne skrbi, nezaposlenim osobama te umirovljenicima i ostalim građanima, a prednost pri dodjeli imali su korisnici vrtova prethodne godine, koji su vrtove uredno održavali i nakon korištenja očistili parcelu. Podijeljena je 21 parcela te je Virovitica nastavila priču koju je započela još u jesen pretprošle godine i na taj način postala jedan od prvih naših gradova koji su se odvažili na ovu priču.

Iduće godine planira se osigurati još parcela što će ovisiti o broju prijava kao i o mjestu prebivališta osoba koje budu zainteresirane za vrtove rekao na ovu temu gradonačelnik Ivica Kirin. Pojasnio je da će zainteresirani građani već početkom sljedeće godine moći podnijeti zahtjeve, a ako bude dosta zainteresiranih i iz drugih dijelova grada gdje Grad ima svoje zemljište krenut će se i u uređenje vrtova i u tim gradskim četvrtima.

Dosita je lijepo vidjeti kako se u današnje vrijeme ti ljudi druže i izmjenjuju iskustva i na taj način čine dobro sebi, ali i svima nama jer svaki osmjeh na licima sugrađana čini i naš grad ljepši zaključio je na kraju gradonačelnik. (virovitica.hr)