Vikend obilježile prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s poginulom osobom, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila TTO i četiri su osobe zadobile LTO te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U tri prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola a jedan je počinitelj napustio mjesto događaja, naknadno je pronađen.

Ukupno su utvrđena 182 prekršaja, od čega je 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.20 g/kg utvrđenom 25.10.2013.g. u mjestu Cabuna, kod pedesetpetogodišnjeg vozača osobnog automobila.

Temeljem čl.134. PZ uhićene su četiri osobe, jedna zbog upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje a tri zbog vožnje pod utjecajem alkohola te su dvije osobe privedene na Prekršajni sud gdje je jednoj osobi izrečena novčana kazna od 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 6 mjeseci. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Na području PP Slatina provedena je akcija 25/26.10.2013.g. u vremenu od 18 do 1 sat, usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 17 vozila i vozača, utvrđeno je 5 prekršaja, od toga 3 alkohola.

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 26/27.10.2013.g. u vremenu od 22 do 6 usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 14 vozila i vozača, utvrđeno je 6 prekršaja, od toga 4 alkohola. (viroviticko-podravska.policija.hr)