Antonio Posavac 2. u RH u daljinskom jahanju

Antonio Posavac iz Virovitice osvojio je prvo mjestu u 6. kolu Croatia kupa u daljinskom jahanju (endurance) u finalnoj utrci koja je održana u Barbanu u Istri, a u ukupnom poretku završio je drugi te se plasirao u kvalifikacije za europska natjecanja. Njegov arapski konj Khalil ove je sezone prešao 400 službenih kilometara bez ozljeda. Inače, Antonio je član Konjičkog kluba “Zlatni klas” iz Otrovanca.
– Endurance utrka je dugačka 90 kilometara, a nakon svakih 30 prijeđenih slijedi pauza od pola sata da se konj odmori i da ga veterinar pregleda. Tu je vrlo bitna logistika, za što je zadužen moj brat Nenad. Cilj je napraviti kilometražu što prije, s time da se konj ne ozljedi i ne iscrpi. Znači zdravlje konja je najvažnije, važnije čak i od mene – sa smiješkom je kazao Antonio koji se tim sportom bavi dvije godine, a ovo mu je prva sezona u Croatia kupu.
– Ne jašem cijelo vrijeme utrke, ponekad i trčim uz svog Khalila zbog nepristupačnog terena. Iznimno je bitno da se konj ne ozlijedi i da njegove vitalne funkcije na veterinarskom pregledu budu zadovoljavajuće – kaže Antonio… (www.icv.hr, vle)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu

[nggallery id=6385]