Čačinčani posjetili Vukovar

TZ Čačinci pod pokroviteljstvom Općine Čačinci povodom 23. obljetnice pada herojskog grada Vukovara organizirala je prigodan posjet tom gradu. Već treću godinu za redom jednodnevni izlet održava se prvu nedjelju nakon službenog obilježavanja pada Vukovara.

U Vukovaru su se obišle sve kulturne znamenitosti kao i vukovarske simbole patnje i boli, ali i pobjede novog života. Tako su redom Čačinčani mogli vidjeti Vukovarsku bolnicu, spomenik poginulim policajcima u Borovu Selu, crkvu sv. Filipa i Jakova, vodotoranj, Memorijalni centar Ovčaru, Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata, spomenik Blagi Zadri i Spomen dom branitelja na Trpinjskoj cesti.

Osim kulturnih znamenitosti i vukovarskih simbola patnje, obišla su se i mjesta na kojima su se vodile najveće bitke za Vukovar tijekom 87 dana opsade grada od strane Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine.

Danas, unatoč svemu, Vukovar se okreće budućnosti. U grad se vratilo oko 60% prognanih pa sada ima oko trideset tisuća stanovnika. Vukovar polako postaje grad novih, crvenih krovova, grad čije su ulice ispunjene užurbanošću, a klupe u parkovima zauzete. I obale Dunava i Vuke načičkane ribičima potvrđuju želju za gradom, za životom. Vukovar ide dalje, ali ne zaboravlja. Ne zaboravlja svoje žrtve zbog kojih još i danas traži istinu i pravdu! (cacinci.hr)