Dan srednjoškolaca u virovitičkoj Gimnaziji

Dana 17. i 18. 11. nastava u virovitičkoj Gimnaziji Petra Preradovića bit će skraćena zbog važnih događanja. A događanja su:
– U ponedjeljak 17.11. Međunarodni je dan srednjoškolaca. Aktivnosti kojima učenici obilježavaju ovaj dan započele su dobrovoljnim darivanjem krvi učenika četvrtih razreda i nastavljaju se događanjima u organizaciji Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije i Udruge srednjoškolaca.

Učenici naše škole povodom obilježavanja svog dana s profesoricama Kristinom Matić i Anom Novosel uredili su prigodni pano kod zbornice, a u ponedjeljak će svi učenici na šestom nastavnom satu čuti Deklaraciju o pravima srednjoškolaca i tako se pripremati za život u građanskom društvu u kojem svaka uzrasna skupina ima svoju ulogu, svoja prava, obveze i odgovornosti. U 11.35 izaći ćemo ispred škole i napraviti zajedničku fotografiju ovogodišnjih gimnazijalca.

Nakon fotografiranja učenici prvih i drugih razreda idu u kazalište pogledati predstavu Ćup koja počinje u 12.00 sati.
Učenici trećih i četvrtih razreda odlaze na sedmi sat, a u utorak oni idu na istu predstavu dok na nastavi ostaju učenici prvih i drugih razreda.

– U utorak 18. 11. Dan je sjećanja na žrtvu Vukovar. Kao i svake godine i mi ćemo obilježiti taj važan dan novije hrvatske povijesti. Profesori povijesti Miroslav Novosel, Ana Novosel i Kristina Matić održat će 6. sat ( u 11.00 sati) učenicima četvrtih razreda u sportskoj dvorani. Profesor Miroslav Novosel govorit će o povijesnoj težnji hrvatskog naroda za samostalnošću, a učenici će govoriti o svojem viđenju rata u Vukovaru koji se dogodio prije njih, a obilježio je i njihov život. Na kraju sata svi će maturanti izaći u dvorište škole zapaliti svijeće za poginule u Domovinskom ratu i napraviti zajedničku fotografiju.

Ostali učenici čut će prigodnu obavijest tijekom dana.

Učenice 4.d razreda i prof. Matić uredile su pano „Vukovar prije i poslije“ koji je postavljen na ulazu u školu.
(jv)