Donacija Socijalnoj samoposluzi

Članice ŽI HNS-a Orahovica, u pratnji Vlade Karakaša, predsjednika orahovačkog HNS-a, posjetile su grad Vukovar. Domaćin posjeta bila je potpredsjednica HNS-a Vukovar, Zdenka Poljak. Razlog posjetu bila je predaja donacija Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru i samim time okončanje humanitarne akcije ŽI HNS-a Orahovica „Ako imaš mnogo daj od svog bogatstva, ako imaš malo daj od svoga srca“.

U prostorijama socijalne samoposluge dočekala su nas osnivačice humanitarne udruge Duga, Tamara Mikulić, Irena Rajšić i Jasna Solin, koje su ujedno i pokrenule projekt socijalne samoposluge.
„Socijalna samoposluga u Vukovaru počinje s radom 04.04.2014. Željele smo učiniti promjene, reagirati i pomoći ljudima. Primijetile smo da postoje ljudi koji žive na rubu egzistencije, te smo odlučno krenule u akciju. Radi se o volonterskom projektu i ponosno možemo reći da danas imamo 28 volontera“, počela je priču Irena Rajšić.

Na priču se nadovezala Tamara Mikulić, govoreći o broju korisnika i samom načinu funkcioniranja socijalne samoposluge „Trenutni broj korisnika je 393 obitelji, što znači više od 1000 ljudi. Radi se najčešće o obiteljima koje primaju neke od oblika socijalnih pomoći ili čak o onima koji preživljavaju bez ijedne kune jer čekaju ostvarivanje prava. Namirnice raspoređujemo po broju članova u obitelji te visini primanja unutar obitelji na način da jednom mjesečno obzirom na navedene čimbenike obiteljima dodjeljujemo pakete.“

Predsjednica ŽI HNS-a Orahovica, Katica Garačić, čestitala je djevojkama na njihovom aktivnom i nesebičnom djelovanju u zajednici, jer je mjera napretka nekog društva upravo odnos prema njegovim najslabijim članovima.

Posjet Vukovaru, članovi i članice HNS-a Orahovica, završile su paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. (sđ)

[nggallery id=6510]