Dosta nam je svih izdaja hrvatskog naroda

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić:
– Cjelokupno članstvo HDZ-a Virovitičko-podravske županije i naši koalicijski partneri daju bezrezervnu podršku Kolindi Grabar Kitarović da prekine loš predsjednički slijed unazad posljednjih 15 godina. Ni Mesić ni Josipović nisu bili predsjednici koji su služili svome narodu, a naša kandidatkinja ulijeva nam pouzdanje da će uvijek služiti Domovini i svom narodu.

Dosta nam je svih izdaja hrvatskog naroda u posljednjih 15 godina, ničime nismo zaslužili ovakav jad i bijedu, nerad i neznanje, a pogotovo kako sam već ranije naglasio nismo zaslužili da se nalazimo u regionu.

Želimo predsjednicu koja će biti vođa, stroga, ali i pravedna u gospodarskom oporavku, prema mladima, najnezaštićenijim socijalnim kategorijama, koja će biti korektor onima koji se ne znaju pokloniti najvećim svetinjama, korektor prema onima koji ne znaju raditi. Hrvatska država ne može biti više talac neznalica i nerada, a pogotovo onih koji nacionalno niti misle niti tako žive.
Nacionalna svijest predsjednika države, a i njegovo vjersko opredjeljenje za nas katolike, Hrvate također je vrijednost koja mora krasiti predsjednika Republike Hrvatske.

Postoje niz vrijednosti koje čovjek nosi u sebi, a jedna od tih zasigurno je da bude obiteljski čovjek, vjernik i da voli svoju domovinu i sve njene građane bez obzira koje su narodnosti i nacije ukoliko poštuju ustav i zakone Republike Hrvatske. Smatramo da tu vrijednost ima Kolinda Grabar Kitarović, koja će se znati od prvog dana svog mandata uhvatiti u koštac i početi rješavati nagomilane probleme… (www.icv.hr, zc)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu