Viridis osigurao 447.351,58 kuna za jačanje drvne industrije VPŽ

Drvni klaster Viridis okuplja drvne prerađivače s područja Virovitičko-podravske županije te se bavi aktivnim razvojem projekata koji će doprinijeti jačanju konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora županije. Trenutno drvni klaster okuplja 5 tvrtki: Pan-parket d.o.o., Drvene konstrukcije d.o.o., Obrt Tehnohit-HR, A.M.S.-Biomasa d.o.o., Palković d.o.o. te Razvojnu agenciju VIDRA i Šumarski fakultet u Zagrebu.

Proizvodnja svih članova nalazi se na području Virovitičko-podravske županije koja ima velik potencijal drvne sirovine te dugu tradiciju.

Prijavom na Program poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu, Poduzetnički impuls 2014., Mjera A3. Poduzetništvo klastera, za koji je nadležno Ministarstvo poduzetništva i obrta, Drvni klaster Viridis osigurao je financiranje projekta ukupne vrijednosti 596.470,44 Kuna. Ministarstvo će sufinancirati projekt sa 75% sredstava, u iznosu od 447.351,85 kuna.

Odobreni projekt temelji se na razvoju zajedničkog proizvoda članica drvnog klastera, modularnog drvenog objekta za javnu namjenu te su osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije i izradu potrebnih certifikata.

Zahvaljujući sredstvima drvni klaster će u narednih 12 mjeseci snažno promovirati rad članica i njihove proizvode. U mjesecu studenom izlagat će na Međunarodnom sajmu u Tirani, dok će u 2015. godini osigurati predstavljanje zajedničkog proizvoda zainteresiranim kupcima na europskom tržištu.

Iz Drvnog klastera naglašavaju kako se nadaju da će drvni prerađivači iz Virovitičko-podravske županije prepoznati važnost njihovih aktivnosti te se pridružiti njihovoj inicijativi. (ravidra.hr)