Motivacijski skup HDZ-a u Virovitici

Na veličanstvenom motivacijskom skupu HDZ-a Virovitičko-podravske županije, u KTC-ovom Restoranu Luka u Virovitici, na kojemu je prisustvovalo više od 1.500 članova i simpatizera stranke, Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu RH, predstavila se članovima i simpatizerima HDZ-a, koalicijskim partnerima… Svi oni došli su čuti i vidjeti Kolindu Grabar Kitarović, a po završetku ovog velikog skupa, više od pola sata svi su se željeli fotografirati s kandidatkinjom HDZ-a za predsjednicu Hrvatske.
Dobrodošlicu su joj u Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju, zaželjeli predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, predsjedništvo HDZ-a VPŽ uz dopredsjednike Tomislava Tolušića i Josipa Nemeca, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitica Ivica Kirin, članice Katarine Zrinski, mladeži HDZ-a, predsjednici gradskih i općinskih odbora HDZ-a s područja VPŽ, kao i koalicijski partneri, koji podržavaju njenu kandidaturu (zamjenik Županijske organizacije HSS-a i zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Miroslav Venus te Županijski povjerenik HSP-a AS Mato Bubaš).


Ispred domaćina, Kolindu Grabar Kitarović pozdravio je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.
– Danas ovdje u Virovitici ponovno stvaramo novu povijest, povijest koju smo stvarali devedesetih godina kada za to nitko nije imao snage. Naš dogovor je bio da stvari nitko neće mijenjati osim nas. Ako se danas ne pokrenemo, od Hrvatske sutra neće biti ništa. HDZ je stranka cijelog hrvatskog naroda, koja je uvijek znala rješavati probleme – kazao je između ostalog Ivica Kirin.
U ime načelnika općina, pozdrave Kolindi Grabar Kitarović uputio je Đuro Bukvić, predsjednik Udruga načelnika općina Hrvatske, načelnik općine Lukač.

– Pozdravljam vas u ime 200 načelnika hrvatskih općina iz redova HDZ-a, koji vam daju bezrezervnu podršku na kandidaturi za predsjednicu Države. Svi zajedno očekujemo vašu pobjedu u prvom krugu izbora, pa zato sve pozivam na ozbiljnost, da svi iziđete na izbore i date svoj glas našoj i vašoj kandidatkinji – istaknuo je Đuro Bukvić.
Dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić tom je prigodom kazao da je naša županija iako siromašna, puno puta dokazala da može biti i uspješna.
– Cijeli smo dan proveli s našom kandidatkinjom kako bi je upoznali s našim projektima, kojih je zaista vrlo mnogo, a pokazali smo joj kako smo sposobni i privući sredstva iz EU fondova. Mi imamo dovoljno kapaciteta i znanja za privlačenje novca, ali na žalost imamo izuzetno lošu Vladu koja ne prepoznaje naše potrebe, koja ne prepoznaje niti potrebe ostalih hrvatskih građana pa je vrijeme za promjene. Predsjednik Države je taj koji Vladu treba korigirati, ali on to ne radi pa naglašavam: Josipović je jednako SDP. Volio bih da se predsjednik Države zalaže da budemo u Europi, a ne u Balkanu, stoga želimo europsku, a ne balkansku Hrvatsku – naglasio je Tomislav Tolušić.

Predsjednik Županijsko odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je kako su se članovi stranke i njihovi koalicijski partneri okupili kako bi prekinuli loš predsjednički slijed.
– Hrvatski narod 15 godina pati od nesposobnih predsjednika, 10 zbog Mesića, izdajnika hrvatskog naroda za kojeg se vežu mnoge afere i 5 zbog nesposobnog Josipovića, koji se ponaša kako to ne dolikuje hrvatskom narodu. Građani su za njegova mandata ostali osiromašeni i od institucija prevareni. Naša će kandidatkinja svojim djelom, pameću i samoprijekorom uz pomoć svih nas to promijeniti. Naš narod nije zaslužio da se nalazi u “regionu”, da se ljubi s četnicima i njihovim slugama. Za to se hrvatski branitelji nisu borili. Želimo predsjednika vođu, a ne fikusa, predsjednika koji će biti pravedan prema svima, korektor Vladi, nacionalno i vjerski opredijeljen, koji će voljeti svoju Domovinu i svoj narod. Smatramo da upravo sve te kvalitete ima naša kandidatkinja pa vas stoga sve pozivam da joj damo glasove na predstojećim izborima – popraćen burnim odobravanjem okupljenih kazao je Josip Đakić.

Na kraju ovo motivacijskog skupa nazočnima se obratila i Kolinda Grabar Kitarović.
– Posebne pozdrave upućujem Mladeži HDZ-a, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, umirovljenicima i našim koalicijskim partnerima. Zahvaljujem se svima vama na ukazanom povjerenju da izvedem Hrvatsku na put blagostanja, da nastavimo putem koji je zacrtao naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Kriza u Hrvatskoj je velika što pokazuju i činjenice da su u hrvatskim školama djeca gladna, a budite uvjereni da to nećemo dopustiti. Temeljna mi je zadaća mijenjati postkomunistički mentalitet, da poštujemo jedni druge, da otklonimo sve loše te da nam svima bude bolje. Od problema ne treba okretati glavu, već naprotiv treba ih rješavati. Vlada nam stalno zamagljuje pravo stanje stvari u kojoj se Hrvatska nalazi, a svi znamo da je stanje vrlo zabrinjavajuće. Hrvatska će valjda biti prva zemlja koja je primljena u EU, koja je godinu dana nakon primanja u članstvo, dala više novca nego ga je privukla preko EU fondova. Upravo zbog svega sam se odlučila za kandidaturu, a na to je utjecao i Domovinski rat, 15.000 poginulih, tisuće koji su dali zdravlje za svoju Domovinu, to je za mene temelj hrvatske države. Građanima želim vratiti dostojanstvo i optimizam u bolje sutra, a za to nam je potreban snažan preokret, snaga svih nas. Želim gospodarski i socijalni oporavak Hrvatske, vratiti povjerenje u bolje sutra našim građanima, obnoviti zemlju i što mi je vrlo važno, vratiti nam zajedništvo. Kada postanem predsjednica, rehabilitirat ću hrvatske generale i vratiti im dostojanstvo. Uz potporu svih vas ja imam snagu sve to učiniti, slušati vas i izvesti nas na put blagostanja – uz burne pozitivne ovacije nazočnih naglasila je Kolinda Grabar Kitarović, koja je prigodom svog govora često bila prekidana ovacijama više od tisuću nazočnih na velikom motivacijskom skupu u KTC-ovom Restoranu Luka. (www.icv.hr, zc, Fotografije: Matija Rođak i Kristijan Toplak)

httpv://www.youtube.com/watch?v=qJNmPRY2kHI#t=805

[nggallery id=6414]

[nggallery id=6415]