Gradonačelnik Nemec posjetio Dječji vrtić „Palčić“

U svijetu se obilježava Međunarodni dan djeteta. Prije 25 godina, 20. studenog 1989. godine, na Glavnoj skupštini Ujedinjenih naroda usvojena je konvencija o pravima djeteta koja govori o obvezama odraslih u odnosu prema djeci i zaštite djece. Tom prigodom orahovački gradonačelnik Josip Nemec posjetio je mališane u Dječjem vrtiću „Palčić“. Svi su bili vidno obradovani posjetom te su svoju zahvalnost gradonačelniku za poklonjenu pažnju izrazili pjesmom „Sretan Božić svakome“. Naime, mališani polagano pripremaju program koji će izvesti prilikom posjete Sv. Nikole te su ovom prigodom pokazali jedan mali dio.

„Djeca su najosjetljivija skupina, oni trebaju našu zaštitu. Ne postoji ništa važnije ni prioritetnije u životu roditelja od potpunog posvećivanja djetetu u najranijem djetinjstvu. Za djetetov život, zdravlje, napredak, njegovu sigurnost i budućnost to je izuzetno važno i iz tog razloga nisam mogao zanemariti da je danas njihov dan i da im tom prilikom poklonim mali znak pažnje“ – ističe gradonačelnik.

Rano djetinjstvo najvažnije je razdoblje u razvoju svakog djeteta i uloga roditelja u tom periodu je neizmjerna. I baš zato, drage mame i tate, djedovi i bake, nemojte nikada zaboraviti: djeca su naša najveća radost i bogatstvo, stoga im pružimo mogućnost da žive i odrastaju u zdravoj i sretnoj okolini. Povodom Međunarodnog dana djeteta, svim našim mališanima želimo sretno, ugodno i bezbrižno djetinjstvo! (orahovica.hr)

[nggallery id=6554]