HUPS nabavio sondu za ultrazvuk srca

Jubilarna 10. obljetnica Humanitarne udruge Podravsko sunce iz Pitomače, svečano je obilježena u restoranu „Zlatni klas“ u Otrovancu. Udruga je u proteklih deset godina prikupila gotovo pola milijuna kuna. Nabavljen je aparat za ultrazvuk dojke, štitnjače, abdomena, a moguće je raditi i ultrazvuk dječjih kukova. Za desetu godišnjicu rada, humanitarna udruga Podravsko sunce kupila je sondu za ultrazvuk srca, projekt vrijedan 95.000,00 kuna.
– Sonda će biti smještena u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije, ispostavi Pitomača, gdje je i namijenjena, jer naša humanitarna udruga radi na području općine Pitomača – rekla je Štefica Kaša, predsjednica udruge.
– Ovime ćemo maksimalno smanjiti liste čekanja za pacijente s područja općine Pitomača, jer za ultrazvuk srca se dugo čeka. Također, dobit ćemo izvanrednog specijalistu iz Opće bolnice Virovitica. Ovime smo dokazali da i dalje vrlo dobro surađujemo sa svim specijalistima i subspecijalistima, od internista, ginekologa, radiologa, koji već dolaze u pitomački Dom zdravlja a sada će nam doći i kardiolog. Time je ovaj veliki projekt nabave sonde za ultrazvuk srca završen. Ponosna sam da smo ovime opravdali povjerenje prema svakoj darovanoj kuni mještana općine Pitomača, Virovitičko-podravske županije a i šire. Pomažu nas i Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska i Varaždinska županija. Imamo svugdje svojih članova koji, kada je potrebno, su uz našu humanitarnu udrugu. Svima se za našu desetu godišnjicu od srca zahvaljujem! Općini Pitomača, načelniku općine Pitomača Željku Grgačiću, Domu zdravlja VPŽ, Općoj bolnici Virovitica, svim donatorima, obrtnicima, poduzetnicima, udrugama, svim mještanima, svim članovima, svima koji su bilo kojom kunom pomogli našoj udruzi da nabavimo sve te aparate jedno veliko hvala. Nadam se da će svi biti i dalje uz Humantirnu udrugu Podravsko sunce – ponosno je za jubilarnu desetu obljetnicu izjavila predsjednica Humanitarne udruge Podravsko sunce Štefica Kaša.

Deseta obljetnica Humanitarne udruge Podravsko sunce obilježena je u restoranu „Zlatni Klas“ u Otrovancu. Prisutne je na početku pozdravila voditeljica Ines Giba Jambrešak, zatim se obratila Štefica Kaša, predsjednica Udruge i Željko Grgačić, načelnik općine Pitomača, koji je i sam uz udrugu od njenog osnutka. Uz svečanu večeru, „Martinjska zabava“ Podravskog sunca je nastavljena obredom krštenja mošta uz tri biškupa: Branka Patačka, Branka Sobotu i Damira Horvata. Organizirana je i tombola u kojoj su gosti mogli osvojiti vrijedne nagrade a druženje i ples je potrajalo do dugo u noć uz tamburaški sastav „Svirci moji“. (www.icv.hr, bk; Fotografije: Božidar Kovač)

[nggallery id=6587]