I dalje promjenljivo i nestabilno

Prognoza vremena koja slijedi napravljena je na temelju trenutnog izlaznog numeričkog prognostičkog modela ECMWF. Promjene trenutnog analiziranog prognostičkog modela su izgledne. Nastavlja se promjenljivo i nestabilno vrijeme. Temperature zraka i dalje će biti iznadprosječno visoke. Do kraja tjedna očekujemo promjenljivo i nestabilno vrijeme. Oborine (kiša) koje očekujemo neće biti česte niti obilne! Tijekom subote vrlo je vjerojatno suho i stabilno vrijeme u odnosu na četvrtak i nedjelju.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 7 do 11, a najviše dnevne od 12 do 16 stupnjeva. Tijekom jutra očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu. Vjetar slab do umjeren, tijekom četvrtka i petka (u prvom dijelu dana) sjeverni i sjeverozapadni. Tijekom subote i nedjelje slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Početkom novog radnog tjedna nastavit će se promjenljivo i nestabilno vrijeme, a temperature zraka bit će bez znatnije promjene. U drugoj polovici tjedna izgledan je pad temperature/a zraka… (www.icv.hr, kpa)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu