Mali pjesnici Irena Marušić i Veronika Brzica

Na ovogodišnjem „21. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje“ održanom 7. studenog u Cerniku u Brodsko-posavskoj županiji, učenice Irena Marušić iz 8.r., i Veronika Brzica iz 6.r. OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica predstavljale su svoju školu i županiju.

Stručni žiri, koji su činili uvaženi profesori i književnici Ivan Slišurić, Željka Horvat Vukelja, (urednica Modre laste) i Đurđica Stuhlreiter, od 102 pristigla rada izabrao je 40 najboljih, a među njima bile su pjesme Irene i Veronike.

U srdačnoj atmosferi slavonske dobrodošlice, Reza Benković, ravnateljica cerničke OŠ „Matija Gubec“, svečano je otvorila Susrete na kojima su svoje literarne radove izvodili svi pozvani mali pjesnici Slavonije i Baranje iz Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Vukovara, Vinkovaca, Starog Petrovog Sela, Slavonskog Šamca, Osijeka, Pakraca, Ivankova, Pleternice, Županje, Kutjeva, Nove Bukovice i Cernika.

Program je bio ispunjen zvucima tamburice i školskoga zbora, a nastupili su učenici iz Zagorja, Primoštena te BiH. Na kraju programa proglašeno je 5 najuspješnijih malih pjesnika, a svaki je učenik osim priznanja na dar dobio i zbirku svih odabranih pjesama s ovih Susreta pod nazivom „Slavonija, prozor duše moje“. (bfv; Fotografije: Lareta Žubrinić)

[nggallery id=6441]