Maja Kožnjak je na popisu igračica za EP

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je popis kandidatkinja za nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 7. do 21. prosinca održati u Hrvatskoj i Mađarskoj naglasivši kako se nada plasmanu u polufinale, čime bi se osigurao i direktan plasan na SP u Danskoj. Među igračicama je i Virovitičanka, Maja Kožnjak, inače igračica Lokomotive. Canjuga je krajem listopada objavio širi popis sa 28 kandidatkinja s kojeg je otpalo osam igračica, a još dvije će biti prekrižene nakon utakmica koje se igraju ovog vikenda. Završne pripreme hrvatske vrste počinju 24. studenog i podijeljene su u dvije faze. Tijekom prve faze biti će održano devet treninga i dvije utakmice s Crnom Gorom koje su na rasporedu 29. i 30. studenog. Drugi dio počinje 1. prosinca, a sadržavat će 10 treninga i jednu međusobnu utakmicu. Zanimljivo, Canjuga će tijekom pojedinih treninga koristiti i kadete Varaždina i Ivanca. Hrvatska će na EP-u igrati u skupini C u Varaždinu protiv Švedske, Njemačke i Nizozemske.
POPIS IGRAČICA
VRATARKE: Jelena Grubišić (Györ), Marta Žderić (Budućnost), Ivana Jelčić (Lokomotiva)
KRILA: Maja Zebić (Vardar), Tea Grubišić (Lokomotiva), Aneta Benko (Lokomotiva), Anita Gaće (Dinamo Sinara)
KRUŽNE NAPADAČICE: Katarina Ježić (Lokomotiva), Vesna Milanović-Litre (Györ), Andrea Čović (Podravka), Dragica Džono (Podravka)
VANJSKE IGRAČICE: Lana Franković (Sesvete), Andrea Penezić (Vardar), Ćamila Mičijević (Zamet), Miranda Tatari (Podravka), Maja Kožnjak (Lokomotiva), Kristina Elez (Podravka), Sonja Bašić (Lokomotiva), Žana Marić (Bietigheim), Lidija Horvat (Lokomotiva). (www.vecernji.hr, www.icv.hr)