Odluka o isplati za poduzeće HERBEA d.o.o.

Prema Odluci o isplati poduzeću HERBEA d.o.o. dodijeljen je iznos bespovratnih sredstava od 2.068.206,90 HRK iz sredstava IPARD programa za realizaciju ulaganja u izgradnju i opremanje objekta za preradu ljekovitog bilja.

Projekt je izrađen i prijavljen u suradnji s VIDRA-om – Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a njime je poduzeće HERBEA d.o.o. iz Špišić Bukovice realiziralo ulaganja u izgradnju i opremanje objekta za preradu ljekovitog bilja. Proizvodna hala ima 1000 m², a koristit će se za preradu ljekovitog bilja i to uglavnom kamilice, a kasnije i proizvodnju eteričnog ulja od kamilice.

Značaj ovog projekta vrijednog 4.000.000 kuna iznimno je velik budući da će dohodak od ove investicije pronaći i veći broj budućih kooperanata. Radove je izvela domaća tvrtka Gradba, a u objektu za preradu ljekovitog bilja novo radno mjesto pronaći će 11 djelatnika.

VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije pomogla je investitoru pripremu projekta, njegovu provedbu i pripremu Zahtjeva za isplatu sredstava. (ravidra.hr)