Održane edukacije za turističke vodiče-bicikliste

Sedmodnevna edukacija za turističke vodiče-bicikliste održana je od 17. do 23. studenog 2014. godine u Hrvatskoj i Mađarskoj

Pri samom završetku provedbe projekta Drava4Enjoy održana je sedmodnevna edukacija za turističke vodiče-bicikliste u razdoblju od 17. do 23. studenog 2014. godine. Na edukaciji je sudjelovalo deset biciklista iz Hrvatske te deset biciklista iz mađarskog grada Szentlőrinca. Prvi dio edukacije u trajanju od pet dana održavao se u Hrvatskoj, dok su zadnja dva dana provedena u Mađarskoj. Glavne teme edukacije su bile prva pomoć, orijentacija u prirodi te rad sa GPS uređajem. Teorijski dio edukacije održao se u obnovljenoj kuriji Janković u selu Kapela Dvor. U praktičnom dijelu edukacije biciklisti su odvezli tri biciklističke rute koje su označene u sklopu projekta Drava4Enjoy.

Podsjetimo, projekt „Drava4Enjoy“, punog naziva „Experience and enjoy the Drava Valley by bicycle“ („Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom“), sufinanciran je sredstvima Europske unije iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Inicijator i nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partneri na projektu su Grad Szentlőrinc i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 2.215.972,33 eura. Cilj projekta bio je doprinijeti razvoju zajedničke biciklističke infrastrukture i stvaranje društvene klime biciklistima u prekograničnom području, kako bi se stvorio atraktivan i konkurentan turistički proizvod što je provedbom svih planiranih aktivnosti i postignuto. (ravidra.hr)

[nggallery id=6631]